Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Eylül 2016 - 17:28 Yorum: 0

SGK’dan bilgilendirme toplantısı

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Ali Toraman, 6736 sayılı kanun kapsamında SGK borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı...

SGK’dan bilgilendirme toplantısı

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Ali Toraman, 6736 sayılı kanun kapsamında SGK borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya SGK İl Müdür Yardımcısı Nejdet Eren, Şehzadeler Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Aysel Akgül ve Şehzadeler SGM Müdür Yardımcısı Taner Doğan da katıldı.

Başvuruların 1 Eylül'de başladığını ifade eden SGK İl Müdür Vekili Ali Toraman, yasanın SSK, Bağ-Kur ve genel sağlık sigortasını (GSS)kapsadığını söyleyerek, 30 Haziran 2016 ve bu tarihten önceki dönemlere ait ödenmemiş pirim borçlarını esas itibariyle içine aldığını belirtti.

Yapılandırma ile gecikme zammı ve cezaların yerine önceki dönemlerde gerçekleşen yurt içi fiyat endeksi rakamlarını uygulayarak gecikmelerin tekrar güncelleneceğini ifade eden Toraman, "Burada özellikle enflasyon oranlarının, gecikme cezalarından daha düşük olmasından dolayı bir indirim söz konusu zaten. Vatandaşlarımız bunları peşin ve taksitler halinde ödeyebilecekler. Peşin ödeme yapanlarda artı bir indirim olacak. İlk taksit ve peşin ödeme süresi bu yılın sonuna kadardır" dedi.

GSS borcu olanların yapılandırmaya başvurmasını isteyen Toraman, "Vatandaşlar e-devlet üzerinden borçlarını öğrenebilir. Gelir testine gidilmediği için adlarına prim borcu çıkanlar 4 ay içerisine gelir testine müracaat ederlerse sanki zamanında gelir testine müracaat etmişler gibi adlarına çıkan bütün borçlardan kurtulmuş olacaklar. GSS prim borçları olanlar da prim borçlarını yapılandırabilirler. Sadece borç asıllarını peşin ödeyebilirler ya ada hiçbir vade farkı ve gecikme zammı uygulanmaksızın borçlarını 12 takside bölerek ödeyebilirler. Bu da onlara getirilmiş özel bir uygulama, bu da ilk kez uygulanıyor" diye konuştu.

Vatandaşların yapılandırmalarını son güne bırakmamalarını isteyen Toraman, "Bu konuda mağduriyetler yaşanabiliyor. Sistemde sıkıntı olabiliyor. Onun için erkenden başvursunlar. Son günde de başvursalar da biz yapılandırmayı yapacağız" diye konuştu.

Manisa genelinde belli dönemlerde borçlu olanların sayısının 25 bin civarında olduğunu ifade eden Toraman, "Kiminin birkaç aylık, kimisinin birkaç yıllık borcu var. 400 milyon lira civarında bir alacak bekliyoruz." dedi.

SGK’dan bilgilendirme toplantısı

SGK’dan bilgilendirme toplantısı

SGK’dan bilgilendirme toplantısı

SGK’dan bilgilendirme toplantısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber