Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 01 Temmuz 2016 - 16:25 Yorum: 0

SGK’lı çalışan sayısı Türkiye’de arttı, Antalya’da düştü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, SGK Nisan Ayı verilerine göre, ülke genelinde SGK'lı çalışanın arttığını...

SGK’lı çalışan sayısı Türkiye’de arttı, Antalya’da düştü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, SGK Nisan Ayı verilerine göre, ülke genelinde SGK'lı çalışanın arttığını Antalya'da ise düştüğünü söyledi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, SGK Nisan Ayı verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Antalya'da SGK'lı çalışan sayısında düşüşün yaşandığını aktaran Çetin, "SGK Nisan ayı verilerine göre Antalya'da 2015 yılı Nisan ayına göre sigortalı çalışan sayısı 52 bin kişi azalarak 554 binden 552 bine düşmüştür. Aynı dönemde Türkiye genelinde SGK'lı çalışan sayısı yüzde 2.8 oranında artarken, Antalya gibi yüksek oranlı bir düşüşün gerçekleştiği tek il Hakkari'dir. Nisan verilerinde bile turizmdeki krizin etkisi görülüyor. Antalya'da bu istihdam düşüşü, beklendiği gibi büyük ölçüde turizm sektöründe yaşadığımız kriz veya büyük sorundan kaynaklanmaktadır. Türkiye genelinde Nisan ayında konaklama sektörü istihdamı bir önceki yıla göre yüzde 20'ye yakın bir düşüşle 302 binden 243 bine gerilemiştir" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin şöyle devam etti:

"İki aylık gecikmeyle görebildiğimiz istihdam verisi Nisan ayında, henüz turizm sezonu başlamadan yaşanan etkiyi, Antalya ekonomisinin yaşadığı sorununun boyutunu ve destek taleplerimizin haklılığını ortaya koymaktadır. Dileğimiz, Rusya ve İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin turizme hemen güçlü bir biçimde yansımasıdır. Bu konuda atılan adımları ümitle karşılıyor, Avrupa ülkelerine dönük imaj kampanyasının da acilen başlamasını ümit ediyoruz. Ancak, bu arada Antalya KOBİ'lerine finansman ve istihdam desteklerinin de acilen ele alınması bekliyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber