Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ağustos 2016 - 09:23 Yorum: 0

Sibirya kurdunun şansı

Didim'de tatil boyunca bakılıp, sonra sokağa bırakılan köpeklerden birisi olan saf ırk dişi Sibirya Kurdu Barınağa geldiği gün sahiplendirildi.

Sibirya kurdunun şansı

Didim'de tatil boyunca bakılıp, sonra sokağa bırakılan köpeklerden birisi olan saf ırk dişi Sibirya Kurdu Barınağa geldiği gün sahiplendirildi.

Tatilci bir ailenin Didim'e getirip tatil boyunca baktığı ancak giderken götürmeyip sokağa bıraktığı köpek bir süre mahalleli tarafından bakıldıktan sonra huyları gereği sevimli ve insana yakın ancak özgürlüğüne düşkün karakterlerinin yanlış anlaşılması sonucu Didim Sokak Hayvanlarına yapılan bir ihbar üzerine sokaktan alınıp barınağa getirildi. Sibirya Kurdunun üzerinde sahibiyle ilgili bir emarenin bulunmaması üzerine sahiplendirilmek üzere ilana çıkarılınca, 1 saat içinde sahiplenmek üzere yapılan bir müracaatçıya Sibirya kurdu teslim edildi.

Barınak kayıt ve sahiplendirme sorumlusu Derya Maden Efeler Mahallesi civarında yaklaşık 2 aydır mahallelinin bakımını yaptığı köpeğin çocuklarla oyun oynamak istemesi ve bundan korkulup rahatsız olma şikayeti üzerine Sibirya Kurdu köpeğe sokak hayvanı işlemi yapılarak barınağa getirildiğini söyledi.

Köpeğin durumuyla ilgili sosyal medyada yayınlandıktan 1 saat sonra Almaya'dan gelen bir ailenin saf ırk Sibirya Kurduna talip olduğunu yapılan tahkikat sonucunda Barınakta yapılan muayene ve tedavinin ardından aileye teslim edildiği, ailenin köpeğin sağlık durumu ve ırki tescili yaptırdıktan sonra kısırlaştırma ve cip takma işlemini gerçekleştireceğini, ardından Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bilgisiyle yurt dışına çıkış pasaportunun hazırlandıktan sonra özel bir yuva ile yurt dışına gönderileceğini belirtti.

Didim Sokak Hayvanları Barınağı görevlisi Derya Maden tatil sezonu sonu itibariyle çok güzel ve gerçekten kaliteli ve saf ırk bir çok köpeğin Didim sokaklarına bırakıldığını kendilerine her gün bu şekilde şikâyetlerin geldiğini belirterek hayvan severlerin düşünerek hayvan sahibi olmalarını istedi.

Sibirya kurdunun şansı

Sibirya kurdunun şansı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber