Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ekim 2017 - 12:33 Yorum: 0

Sıbyan Mektebi kütüphaneye dönüştü

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Sıbyan Mektebi kütüphaneye dönüştü

Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, Urla'da 16'ıncı yüzyıldan kalma metruk haldeki Sıbyan Mektebi'ni halka açık özel bir tasarım kütüphanesine dönüştürdü.

Kütüphane İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın katıldığı törenle açıldı. Urla Tasarım Kütüphanesi ve Faruk Tabak Okuma Odası olarak halkın hizmetine sunulan tarihi binadan Urlalı çocukların yararlanacağı belirtildi. Yıllar süren bir araştırma ve emeğin ürünü olarak ortaya çıkan ödüllü kütüphane Urla'nın değerleri arasına katıldı.

Urla'ya kazandırılan kütüphanenin ilçeye hayırlı olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ve Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu'na teşekkür etti. Kütüphanede Faruk Tabak'ın ABD'den getirdiği ve sonrasında özel ekslibrislerinin basıldığı 4 bini aşkın dünya tarihi ile ilgili kitapları ile Balcıoğlu'nun meslek hayatı boşunca biraraya getirdiği endüstriyel tasarım ve mimarlık üzerine kitaplar yer alıyor.

Sıbyan Mektebi kütüphaneye dönüştü

Sıbyan Mektebi kütüphaneye dönüştü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber