Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Ağustos 2014 - 16:23 Yorum: 0

Şiddet mağduru kadınlara "Değişim Atölyesi" projesi

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu'nun projesiyle yaratıcı drama sayesinde şiddet mağduru kadınlara destek olunacak

Şiddet mağduru kadınlara 'Değişim Atölyesi' projesi

MERSİN (AA) - Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu tarafından, şiddet mağduru kadınlara destek olmak amacıyla "Değişim Atölyesi" projesi geliştirildi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından kabul edilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Mersin Toroslar Belediyesi ile Kocaeli Barosu’nun destek verdiği proje kapsamında, şiddet mağduru kadınların, sosyal paylaşım yoluyla suskunluk, utanç ve suçluluk duygularından uzaklaştırılıp, sağlıklı bireyler olmalarına katkıda bulunulması hedefleniyor.

Pilot 7 ilde, kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirlik sağlanarak şiddet mağduru en az 30’ar kadının yaratıcı drama tekniğiyle bireysel gelişimlerini sağlayacak proje, 18 ay sürecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı ziyaret eden Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez ile Mersin Şube Başkanı Nurgül Duran ve beraberindekiler, projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Şiddet mağduru kadınların yaşadığı psikolojik çöküntünün rehabilite edilmesini hedeflediklerini belirten Üzülmez, "Değişim Senin de Elinde” sloganıyla yola çıktıklarını söyledi.

Kadına şiddetin önüne geçmenin kesin çözümlerini bulmak için gayret göstereceklerini vurgulayan Üzülmez, şöyle devam etti:

"Kadına karşı şiddettin temelinde yatan çatışmanın şiddete dönüşmemesini temin edecek çatışma yönetimi ve tekniklerinin, hedeflenen kadın gruplara yaratıcı drama desteği öğretilerek, şiddet görmüş ve görmesi muhtemel kadınların bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Mersin'de de 30 kadına 30 saat profesyoneller tarafından eğitim verilip, psikolojik olarak güçlenmeleri sağlanacak. Onun dışında kadınlarımıza sosyal yaşama dahil olmaları için bir takım sosyal aktiviteler de sunulacak. Hedef gruplarımız, kadın sığınma evlerinde kalan veya Kadın Toplum Eğitim Merkezleri'ne gelen şiddet görmüş kadınlardır. Yapılacak görünürlük çalışmaları ve medya aracılığıyla toplumda kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve kadına yönelik şiddetin azalmasına yardımcı olunacak."

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, projenin, şiddet mağduru kadınlar için toplumda farkındalık yaratılması adına önem taşıdığına dikkati çekti.

Kadınların, toplumu şekillendiren ve çocuklarını geleceğe hazırlayan özel insanlar olduğunu kaydeden Tuna, "Kadınlara yönelik böyle bir projeyi hayata geçirmek bizim için çok anlamlı ve önemli. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu koordinasyonunda yapacağımız bu çalışma, inşallah şehrimizdeki ve ülkemizdeki şiddet mağduru kadınlarda farklılık oluşturacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber