Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 07 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Şiddet olayları kadınları savunma sporlarına yöneltti

Antalya'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ücretsiz muay thai kursuna, kadına şiddet olayları nedeniyle kendilerini savunmak isteyen kadınların gösterdiği ilgi arttı

Şiddet olayları kadınları savunma sporlarına yöneltti

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye'de yaşanan kadına şiddet olayları, savunma sporu olan muay thaiye olan kadın ilgisinde artış yaşanmasına neden oldu.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Muay Thai Milli Takım Başantrenörü Yasin Urlu yönetiminde vatandaşlara ücretsiz olarak muay thai kursu veriliyor. Son dönemde yaşanan kadına şiddet olaylarının etkisiyle muhtemel bir şiddet olayında kendini korumak isteyen kadınların bu spora ilgisi arttı.

Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda haftanın dört günü verilen kurslara kadınlar küçük yaştaki çocuklarıyla gelerek, yaklaşık 1,5 saat boyunca hem spor yapıyor hem de olası saldırı durumlarına karşı kendilerini koruma yollarını öğreniyorlar.

- Geçen yıl 6 olan kadın kursiyer sayısı bu yıl 30'a çıktı

Antrenör Urlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, muay thainin dünyada hızla yayılan bir spor olduğunu, Türkiye'de de gençler, özellikle kadınlar arasında çok rağbet gördüğünü ifade etti.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ücretsiz kurslarında 7'den 77'ye her yaştaki kadınlara antrenman yaptırarak hem sağlıklı olmalarını sağladıklarını hem de her türlü etkenlere karşı kendilerini savunma taktiklerini uygulamalı şekilde gösterdiklerini anlatan Urlu, "Özgecan kardeşimizin öldürülmesine ve diğer kadına şiddet olaylarında çok üzülüyoruz. İstatistiklere baktığımızda son zamanlarda kadınların daha çok savunma sporlarına yöneldiğini görüyoruz. Özellikle muay thai branşında patlama var. Geçen yıl kursumuza katılan kadın sayısı 6 iken, bu yıl 30'a çıktı" dedi.

- Kursiyerlerin yüzde 80'i kadın

Kurslarına katılanların yüzde 80'iin kadın olduğunu vurgulayan Urlu, kadınların olumsuzluklara karşı koruma taktikleri ile donatıldıklarında daha özgüvenli olduklarını kaydetti.

Vatandaşlarla beraber antrenmana katılan milli sporcu Kübra Karabağ da muay thai sporuna hobi olarak başladığını, daha sonra bu sporun kadınlara faydalarını görerek yapmaya devam ettirdiğini dile getirdi.

 Muay thainin insanın kendisini savunması için çok iyi bir spor olduğunu ifade eden Karabağ, "Tek hareketle bir erkeği yatırabilecek kabiliyete sahip olabiliyorsunuz. Özgüveniniz artıyor. Hem maddi hem de manevi açıdan yarar sağlıyoruz" diye konuştu. 

Milli sporcu Sümeyye Özen de bu spor sayesinde kendisine özgüveninin arttığına dikkati çekerek, "Eskiden akşam sokakta yürürken sürekli arkama bakıyordum, şimdi bakmıyorum. Gelse de kendime güvendiğim için mücadele edebilirim. Korkum yok" ifadesini kullandı.

Kursiyerlerden Mine Arslan ise son dönemlerde yaşanan cinayetlerden dolayı bu tür olaylara maruz kalabilme ihtimaline karşı bir savunma sporunu seçtiğini kaydetti.

Arslan, muay thaiye başladıktan sonra hayata bakış açısının farklılaştığına işaret ederek, "Yolda yürürken ya da gece bir yerden bir yere giderken kendinize güveniniz oluyor. Yürümeniz bile daha farklı oluyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber