Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Eylül 2016 - 13:13 Yorum: 0

Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye’de çatışmalardan kaçan vatandaşlar, çadırda yaşıyor

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında süren çatışmalar nedeniyle IŞİD saldırısından korkarak kaçan Suriyeliler,...

Şiddetli çatışmaların sürdüğü Suriye’de çatışmalardan kaçan vatandaşlar, çadırda yaşıyor

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında süren çatışmalar nedeniyle IŞİD saldırısından korkarak kaçan Suriyeliler, çadırda yaşıyor.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 25'inci gününde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasında çatışmalar sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ile koalisyon güçlerinin hava desteğini alan Özgür Suriye Ordusu'nun ilerleyişi sürerken, Özgür Suriye Ordusu Azez ve çevresinde IŞİD'in bölgeden atılması için hazırlık yapıyor. Özgür Suriye Ordusu Kunaytirah, Tatimus, Cakka, Kefrhan ve Baragidah köyleri çevresinde yığınak yapıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu, bir koldan Suriye Çobanbey RAİ üzerinden El Bab tarafına bir diğer koldan Suriye'nin Kazamezra, Havar Kilis ile Düden köyleri üzerinden El Bab tarafına diğer bir kol ise Azez üzerinden Kunaytirah, Tatimus, Cakka, Kefrhan ve Baragidah köylerini çevresinden IŞİD'i bölgeden atmak için çemberi alıyor. IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki çatışmalar aralıksız sürüyor. IŞİD'in saldırısından kaçarak kendilerini güvenli gördükleri Özgür Suriye Ordusu kontrolündeki Türkiye sınırına yakın yerlere zeytin bahçelerinin içerisine kurdukları derme çatma çadırlarda yaşıyor. Çadırlarda yaşayan Suriyelilerin, IŞİD'in bölgeden çıkarılmasından sonra köylerine dönecekleri öğrenildi. Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye'deki köylerde hareketliliği sınır hattından çıplak gözle görülüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber