Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 17 Ağustos 2014 - 00:13 Yorum: 0

Siena’da dünyaca ünlü Palio Festivali yapıldı

İtalya’nın Siena kentinde geçmişi 12. yüzyıla dayanan dünyaca ünlü “Palio di Siena” festivali yapıldı.

Siena’da dünyaca ünlü Palio Festivali yapıldı

İtalya’nın Siena kentinde geçmişi 12. yüzyıla dayanan dünyaca ünlü “Palio di Siena” festivali yapıldı.

Siena şehir merkezindeki Piazza del Campo’da (Campo Meydanı) her sene 2 Temmuz ve 16 Ağustos tarihlerinde yapılan tarihsel Palio Festivali'nin, Hristiyan inancına göre Hazreti Meryem’in göğe kabul edilişine denk gelmesine adanan ikinci Paliosu (16 Ağustos), koca talep gördü.

Ortaçağ'da o zamanın koşulları gereği idari yapısında değişikliğe gidilen ve 17 semte ayrılan Siena’da senede iki defa yapılan Palio Festivali altındaki sırf üç turdan oluşan, binicilerin eğersiz cet bindiği, keskin virajlar sebebi ile şiddetli kazaların yaşandığı at yarışı, bu semtlerin kendi aralarındaki enteresan rekabetine sahne oluyor.

Meydanın büyüklüğünden ötürü yanyana 10 atın koşabildiği Palio Festivali’ndeki yarışa katılabilmek için muhtelif hayvan ve çevresel öğelerden isimlerini piyasa 17 semt bir takım elemelerden geçiriliyor. Elemeleri geçip, bu senenin son final koşusunu koşmaya hak ele geçiren 10 semtin, yarıştan önce semtlerin bayraklarıyla donatılan Campo Meydanı’nda, önceki festivallerden ayrıcalıklı şekilde jandarma atlı birliği ilk şekilde piste çıktı. Bu yılın İtalyan Jandarmasının (Carabinieri) 200. kurum sene dönümü olması itibariyle jandarma atlı birliği, 2 devir şeref geçişi yaparken, üniformalarıyla dikkati çeken atlı birliğin şaha kalkışı meydanı dolduran onbinlerce izleyiciden yoğun alkış aldı.

Jandarma atlı birliğinin geçişinin ardından anane bulunduğu için semtlerin bando ve bayraktarlarının katıldığı iki saatlik tarihsel kortej yapıldı. Yürüyüş esnasında final koşusuna katılacak semtlerin bandoları eşliğinde bayraktarları, bayraklarıyla görsel şov yaptı.

Tarihi geçişin tamamlanmasının ardından jokeylerin atlarıyla beraber meydana gelip, yerlerini alması ve start tabancasının ateşlenmesiyle meydandaki heyecan doruğa çıktı.

Büyük talep gören yarışın en keskin virajı bulunan San Martino’da iki jokey birbirine çarparak yarış dışı kalırken, koca çekişmeye sahne olan yarışı “Baykuş (Civetta)” mahallesinin atı ve jokeyi Andrea Mari kazandı.

Yarış sonrasında “Baykuş” semtinin taraftarları koca coşku yaşarken, şehirde zafer turu attılar. En son 2009 yılında bu başarıyı yakalayan “Baykuş” semti, toplamda da 34. zaferini kazanmış oldu. Jokey Andrea Mari de kendisinin 4. Palio zaferine erişti.

Palio Festivali sebebi ile Campo Meydanı tıklım tıklım dolarken, meydana bakan binaların pencere ve balkonlarının yüksek fiyata loca şekilde kiralandığı öğrenildi.

Muhabir: Barış Seçkin

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber