Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 13 Mayıs 2016 - 14:25 Yorum: 0

Şifa Üniversitesi Borç Batağında

Şifa Üniversitesinin 150 milyon TL civarında borç yükü altında olduğunu ifade eden yeni Mütevelli Heyeti Başkanı Prof.

Şifa Üniversitesi Borç Batağında

Şifa Üniversitesinin 150 milyon TL civarında borç yükü altında olduğunu ifade eden yeni Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş, "Vakıf ne yazık ki batmış durumda. SGK protokolü iptal edilmiş. Banka hesaplarına el konulmuş. Öncelikli görevimiz sağlıklı bir yeniden yapılanma" dedi.

İzmir'de, Şifa Üniversitesine bağlı 9 tıp merkezi, ruhsatsız olduğu iddiasıyla Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK)'nun verdiği kararla kapatılmıştı. Paralel yapıya yakın olarak bilinen Şifa Üniversitesi, mali sıkıntı nedeniyle zor duruma düştü. Asliye Hukuk Mahkemesinin verdiği kararla üniversitenin mütevelli heyeti değişti. Vakıflar Bölge Müdürlüğünün talebi üzerine mahkeme tarafından atanan yeni mütevelli heyeti göreve başladı. Mütevelli Heyeti başkanlığına Prof. Dr. Şeref Ertaş getirildi. Yeni yönetimde Prof. Dr. Behzat Özkan, Prof. Dr. Hasan Kaplan, Dr. Bilgi Orcutaş, U. Derya Demir, Mustafa H. Boyacıoğlu, N. Sefa Bingöl ve Av. Betül Harmanşah yer aldı.

Mütevelli heyeti, Şifa Üniversitesi Rektörlüğüne Genel Cerrah Prof. Dr. Hasan Kaplan'ı getirdi.

ÜNİVERSİTE BATTI, MAAŞ DÜZENLİ ÖDENMİYOR

Üniversitenin 150 milyon TL civarında borç yükü altında olduğunu ifade eden Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş, şöyle konuştu:

"Vakıf ne yazık ki batmış durumda. SGK protokolü iptal edilmiş. Banka hesaplarına el konulmuş durumda. Öncelikli görevimiz sağlıklı bir yeniden yapılanma. Buna başladık. Sonra mali dengeyi oturtacağız. Çalışanlarımızın maaşlarını düzenli almasını sağlayacağız. SGK protokolünü de yenileyeceğiz. Üniversite hastanelerimiz de kısa sürede normal çalışma temposuna ve hastalarımıza kaliteli hizmet vermeye başlayacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber