Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:16 TransAnatolia tekstil ürünlerini moda tasarım bölümü öğrencileri tasarlayac...12:15 Eskişehir de toz taşımı ve gece saatlerin yer yer sis bekleniyor12:15 Başkan Zolan 1 günde 6 ilçeyi ziyaret etti12:15 Fatih’te dehşet anları kamerada: Alacak verecek tartışmasında arkadaşını de...12:14 Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"12:14 Bilecik’te duyarsız sürücüler yayaları çileden çıkarıyor12:14 5000 Evler “Özkan Çetinkaya” dedi12:14 Merkezefendi Belediyesi’nin iftar programı Başkarcı’da12:10 Dedektörle sit alanında define ararken suçüstü yakalandı12:07 Organlarını bağışlayan Vali Çelik ve Emniyet Müdürü Özdemir’e teşekkür belg...12:07 Milli Savunma Bakanı Güler ABD Temsilciler Meclisi üyelerini kabul etti12:06 Başkan Odakır: “Bütün vatandaşlarımız demokrasiye katkı sağlamalı”12:04 Yaşlı adamın öldüğü feci kaza saniye saniye kamerada12:02 Bilecik’te bilet satışı yapılan etkinlik iptal oldu, paraları iade etmedile...12:01 Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi Hizmette12:00 Bakan Tekin acı haberi Tokat’ta aldı, programlarını yarıda kesip Ankara’ya...11:59 Muhtar adayından ilginç vaat, duyan bir kez daha düşündü11:59 Eskişehir’de yağmurla birlikte gelen çamur araç sahiplerini üzdü11:58 Millî helikopter motorunda önemli bir eşik daha aşıldı11:57 Lavrov: “Biz müzakereye hazırız, ancak Zelenskiy’in barış formülü temelinde...
Sami Er
Güncel 16 Nisan 2014 - 12:48 Yorum: 0

Şifayı ve güzelliği çamurda arıyorlar

Kuşadası'nda, yerli ve yabancı turistler hastalıklarından kurtulmak ve güzelleşmek için termal suyla ortaya çıkan çamura giriyorlar

Şifayı ve güzelliği çamurda arıyorlar

AYDIN (AA) - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Aydın'ın Kuşadası ilçesi, son dönemlerde "termal çamur turizmi" ile de anılmaya başladı. Davutlar Mahallesi'nde bir termal tesisteki çamur, yerli ve yabancı turistlerin hem tedavi hem de kozmetik açıdan ilgi odağı oluyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Davutlar Mahallesi'nde, Kuşadası Körfezi'ndeki yer hareketleri nedeniyle, termal su ile birlikte çamur çıkıyor.

Yurt içi ve yurt dışından, özellikle termal sudan ve çamurdan faydalanmak için gelen turistlerin sayısının her sezonda daha da arttığı gözleniyor. Doğal güzelliklerine termal turizmi de ekleyen Kuşadası'nda, turistler hem çeşitli hastalıklarından kurtulmak hem de güzelleşmek için çamur banyosu yapıyor.

Şifa ve güzellik arayanların bütün vücudunu gömdüğü ve litresinde 6 bin 200 miligramın üzerinde mineral, sülfat, sodyum klorür ve radon gazı bulunan çamurlu suyun, damar, dolaşım, sindirim, mide ve romatizmal hastalık, omurilik, bel ağrısı ve vücutta ilaç kullanımından kaynaklanan ödemlerin tedavisinde olumlu sonuç verdiği belirtiliyor. 

Tesis sahibi Hasan Demirhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde Kuşadası Körfezi'nde meydana gelen yeraltı hareketlilikleri nedeniyle yoğun bir şekilde çamur çıktığını ifade etti.  

Demirhan, "Şu an turistlerimiz magma çamuru ile tedavi görmekte. Hem kozmetik hem de tedavi yönünden, suyu kaynaktan geldiği için yoğun bir talep gören magma çamuru için, özel olarak yerli ve yabancı turistler tesislere geliyor" dedi.

- Eşinin sağlığa kavuştuğu tesisi aldı

Hasan Demirhan, 1998 yılında Davutlar'a geldiklerini ve 14 odalı küçük tesiste 1 hafta kaldıklarını, eşinin termal tedavi sonrasında sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Kendisinin avukat, eşinin de eczacı olduğunu, 1 haftalık tedaviden sonra tesisi satın almaya karar verdiğini belirten Demirhan, tesisine gelen turist sayısının her sezon arttığını ifade etti. 

 Demirhan, Sağlık Bakanlığının izin ve ruhsatlarında  akan çamurlu suyun litresinde 6 bin 200 miligramın üzerinde mineral bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Bu kaynak suyunda tüm hücrelerde bulunması gereken mineraller var. Sülfat, sodyum klorür ve radon gazı bulunduğu için mineralleri tetikleyen özellik var, ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Tuzlu, sülfatlı olması, iyot klor gibi dezenfektan mineraller bulunması, kaliteyi yükseltiyor. Suyun sıcaklığı damar ve dolaşım bozukluğuna, sindirim sistemi ve özellikle mide hastalıklarına, bağırsak tembelliğine iyi geliyor. Kükürtlü olmasından dolayı da dolaşım sistemini hızlandırıyor. Tuzlu olması ödemi çözüyor, dengeli zayıflama imkanı oluşuyor. Bazı hastalıklar için kullanılan ilaçlardan dolayı aşırı kilolu  insanlar kısa zamanda eski kilosuna kavuşabiliyor."

- Hastalıklarından kurtuldular

 Ankara’dan her yıl 15 gün süreyle Kuşadası'na geldiğini söyleyen  emekli öğretmen  Sevinç Özatik, “5 yıl önce 7 basamaklı merdiveni 10 dakikada ancak inebiliyordum. Çıkması ayrı bir dertti. Sol dizimde rahatsızlık nedeniyle Başkent Üniversitesi'nin hocaları ve İzmir’deki doktorlar, ameliyat olmamı söylüyorlardı. Bu tesise gelmeye başladım. Aldığım kür tedavisi sonrasında  dizimde hiçbir ağrı kalmadı” dedi.

Yurt dışında yaşayan ve yılda 1 hafta çamur tedavisine geldiğini söyleyen Ertan Yılmaz da romatizmal ağrılarından ve mide sorunlarından kurtulduğunu söyledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber