Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

"Sigarayı bırakmak istiyorum" konferansı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliğince, merkez birimler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline Yeşilay Haftası dolayısıyla "Sigarayı Bırakmak İstiyorum" adlı konferans...

'Sigarayı bırakmak istiyorum' konferansı

KAYSERİ (AA) - Kayseri Valiliğince, merkez birimler ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personeline Yeşilay Haftası dolayısıyla "Sigarayı Bırakmak İstiyorum" adlı konferans verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Valiliği Toplantı Salonu'nda sigaranın zararları hakkında personeli bilgilendirmek, bilimsel verilerle psikolojik destek sağlamak ve bu sayede toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, sigara konusunda toplum olarak yanlış bilinçlendirme olduğunu belirtti.

Sigaranın bağımlılık yapan maddeler arasında en tehlikelisinin olduğunu ifade eden Avcı, sigara kullanımından dolayı ülke ekonomisinin uğramış olduğu zararın 8 milyar dolara ulaştığına dikkati çekti.

Avcı, "Yarın değil bugün" diyerek katılımcılara sigarayı biran önce bırakmaları tavsiyesinde bulundu.

Etkinlikte, katılımcılar, Türkiye'nin ilk ve tek sigara bıraktırma filmi "Bırakmak İstiyorum"u izledi.

Filmin ardından İl Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli Dr. Osman Demir, tütün ve diğer bağımlılık yapan maddeler hakkında sunum yaptı ve katılımcıların sorularını yanıtladı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber