Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 13:33 Yorum: 0

Sigarayı Bıraktılar Altını Taktılar

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Adana Sağlık-Sen işbirliğiyle hazırlanan, kamuda çalışan sağlık personellere yönelik "Sigarayı Bırak Altını...

Sigarayı Bıraktılar Altını Taktılar

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve Adana Sağlık-Sen işbirliğiyle hazırlanan, kamuda çalışan sağlık personellere yönelik "Sigarayı Bırak Altını Tak" kampanyasına katılarak sigarayı bırakanlara ödülleri verildi.

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan'ın "Sağlık Tesislerinde Sağlıklı Hava Sahası" projesi kapsamında "Sigarayı Bırak Altını Kap" kampanyasına katılıp sigarayı bırakanlar arasından yapılan çekilişte altı kişiye altın takıldı.

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince sağlık personellerinin sigarayı bırakarak çalıştıkları kurumlara yakışır, sağlıklı ortamlar oluşturmalarını teşvik etmek ve kamuda sigara içilen alanların kısıtlanmasına yönelik "Sağlık Tesislerinde Sağlıklı Hava Sahası" projesi hazırlandı.

Projeye Sağlık-Sen Adana Şubesinin dahil olmasıyla "Sigarayı Bırak Altını Kap" kampanyası düzenlenerek sigarayı bırakmak isteyen sağlık personelleri teşvik edildi.

Sağlık Bakanlığının, 2016 yılını Tütünle Mücadele Yılı ilan etmesiyle beraber, 9 Şubat itibarıyla başlayan kampanyanın ödülleri çok sayıda sağlık personelinin katıldığı Adana Numune Eğitim ve Araştırma hastanesinde yapılan Hemşirelik Haftası töreninde verildi.

Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş törende, "Bırakması en zor madde bağımlılıklarından birisi sigaradır. Ben de yakın zamanda sigarayı bıraktım ve arkadaşları çok iyi anlıyorum. Onları tebrik ediyorum. Sağlık tesislerinde bu kampanyaların artmasını umuyorum" dedi.

Adana Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan ise, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla başlattığı kampanyaya bizde genel sekreterlik olarak destekleyip, şubat ayında bir kampanya başlattık. Şubat ayından bugüne sigarayı bırakan arkadaşları inceleyerek 6 kişiyi belirledik" dedi.

Sigarayı bırakarak altın ödülünü alanlardan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Göksel Ersoy, "Sigaranın insanlar üzerindeki tahribatını hastalarım üzerinde bizzat görmeme rağmen, sigara içmekten vazgeçememiştim. Şimdi sigarayı bıraktım ve sigara içtiğim yılları kayıp olarak görüyorum. Bu kampanyaların yaygınlaşması en büyük dileğim, genel sekreterimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tören, sigarayı bırakanlara altınları takıldıktan sonra toplu çekilen toplu fotoğrafların ardından sona erdi.

Sigarayı Bıraktılar Altını Taktılar

Sigarayı Bıraktılar Altını Taktılar

Sigarayı Bıraktılar Altını Taktılar

Sigarayı Bıraktılar Altını Taktılar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber