Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Ağustos 2016 - 15:03 Yorum: 0

Sığınmacılar iş statüsü olmadığı için Türkiye’de kalmak istemiyor

Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Zakira Fruton, "Afgan sığınmacılar Türkiye'de iş statüsü olmadığı için...

Sığınmacılar iş statüsü olmadığı için Türkiye’de kalmak istemiyor

Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Zakira Fruton, "Afgan sığınmacılar Türkiye'de iş statüsü olmadığı için kalmak istemiyor" dedi.

Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından yapılan "Afgan sığınmacıların yaşam koşulları ve Avrupa'ya kaçış nedenleri" konulu araştırmanın kapanış toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Afgan Mülteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Zakira Fruton, "10 sene Türkiye'de yaşayan sığınmacılar, bir anda kitlesel olarak Türkiye'yi terk edip yasal olmayan yollarla Avrupa'ya kaçtılar. Yaptığımız istatistiklere göre Türkiye'de yaşayan Afganlıların yüzde 88'i Türkiye'yi terk etmiş. Suriyelilerde gitti ama Suriyelilerin yalnızca yüzde 10'u gitti. Bizimkiler daha çok gitti. Gitmelerinin sebebi de Türkiye'de belli iş statüsünün olmamasıdır. Çünkü Türkiye'ye sığınmacı olarak geliyorlar ama coğrafik sınırlama var" ifadelerini kullandı.

Sığınmacılar için Türkiye'de oturum izninden başka bir hak olmadığını belirten Fruton, "Mesela Avrupa ülkelerinden gele kişi mülteci olarak görünüyor ve mülteciler her türlü haklarından faydalanabiliyorlar ama Avrupa ülkelerinin dışından gelenler sığınmacı olarak görünüyorlar. Bunlara ise sadece oturum hakkı var. Hiçbir hakları yok diyebiliriz. Nedeni Türkiye'de ki yaşam koşullarının uygun olmaması olabilir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber