Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 12:35 Yorum: 0

Sığınmacıların hayvanları için alan oluşturacak

AFAD Başkanı Oktay, terör örgütü IŞİD ile PYD arasındaki çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli'nin sınırda bıraktığı hayvanları için de alan oluşturacaklarını bildirdi.

Sığınmacıların hayvanları için alan oluşturacak

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, yaptığı açıklamada, Tel Abyad ilçesindeki çatışmalar sebebiyle fazla fazla sayıda insanın Türkiye'ye sığındığını ve bu sayının artmasını beklediklerini anlatım etti.

Sığınmacıları, konuk şekilde gördüklerini ve onları sorunsuzca ettirmek için canla başla çalıştıklarını vurgulayan Oktay, mültecilerin çoğunun hayvanının bulunduğunu hatırlatarak, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın sınırın karşı tarafındaki mayınlı bölgede beklediğini aktardı.

Söz konusu hayvanların durumlarına üzüldüklerini anlatan Oktay, AFAD olarak bunlarla ilgili de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Oktay, şunları kaydetti:

'Biz yalnızca olayın insani boyutuyla ilgilenmiyoruz. Sınırın karşı tarafında bir mayınlı saha var. Burada fazla fazla sayıda hayvan bekliyor. Hayvanlarıyla müşterek gelmek isteyenSuriyelilere yardım etmek istiyoruz. Hayvanları orada bırakırsak kocaman problem olacak. Açlık ve susuzluktan ölme ihtimalleri var. Dolayısıyla onları da düşünerek yaptığımız bir iş mevcut. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Burada hayvanların da ihtiyacını giderebileceğimiz bir saha oluşturuyoruz. Tabii, özellikle hastalıklar meselesi için fazla fazla dikkat ettiğimiz konular var ama bütün tedbirleri almış durumdayız. Türkiye'nin içini etkilemeyecek şekilde, alıngan biçimde çalıştığımız bir bina var.'

Oktay, hayvanların her çeşitli kontrolden geçirileceğini ve durumun bölgedeki besicileri etkilemeyeceğini dile getirdi.

ETİKETLER: Terör , Işid , Suriyeli , Sınır ,
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber