Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Siirt SGK'dan gelir testi uyarısı

SİİRT (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Abdulcelil İlbaş, gelir testine girmediği için yüklü borçla karşılaşanları uyardı.İlbaş, yaptığı açıklamada, Genel...

Siirt SGK'dan gelir testi uyarısı

SİİRT (AA) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Abdulcelil İlbaş, gelir testine girmediği için yüklü borçla karşılaşanları uyardı.

İlbaş, yaptığı açıklamada, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olanların ve gelir testine girmediği için borç yüküyle karşılaşanların 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testi yaptırması gerektiğini söyledi.

Başvuruların son güne bırakılmamasını isteyen  İlbaş, şunları kaydetti:

"GSS prim borçlarına yeniden yapılandırma hakkı getirildiğini ve resen borç tahakkuk ettirilmiş vatandaşların gelir testi yaptırmaları için verilen 6 aylık süre 31 Mart'ta sona eriyor. Borcu olan vatandaşların yapılandırmadan yaralanmak için yerleşim yerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na gelir testi yaptırması gerekiyor. 30 Nisan 2015 tarihine kadar kurumumuz birimlerine müracaat edilmesi halinde, GSS tescilleri, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenerek belirlenen gelir seviyesine göre primleri yeniden tahakkuk ettirilecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber