Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Ekim 2016 - 14:43 Yorum: 0

Siirt TSO Başkanı Kuzu, Siirt’in sorunlarını Başbakan Yıldırım’a iletti

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, 9'uncu Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası toplantısında görüştüğü Başbakan Binali Yıldırım...

Siirt TSO Başkanı Kuzu, Siirt’in sorunlarını Başbakan Yıldırım’a iletti

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Güven Kuzu, 9'uncu Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası toplantısında görüştüğü Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlara Siirt'in sorunlarını iletti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın geçen ay Diyarbakır'da açıkladığı "Yatırım Destek Programı'nın bölgenin kalkınması için bir fırsat olduğunu kaydeden Kuzu, Siirt'in de yer aldığı 23 ili kapsayacak cazibe merkezi programının, özellikle ulaşım, tarım ve hayvancılık alanlarında ciddi bir istihdam neden olacağını aktardı. Kuzu, Siirt'in sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili açıklamasında "Odamızca tespit edilen ilimiz ticaret ve sanayisinin önündeki engeller ve çözüm önerilerini üç ana başlık altında topladık. Ulaşım, tarım hayvancılık ve bunlara bağlı istihdamın arttırılması. Bunlardan birincisi ulaşım, 1998 yılında ihale edilen fakat daha tamamlanamayan Siirt-Eruh, Eruh-Şırnak yolunun bitirilmesi için gereken ödeneğin aktarılması ve yolun tamamlanmasının sağlanması, Siirt-Pervari, Pervari-Van yolunun yatırım programına alınması, Kurtalan ilçemizdeki mevcut demiryolunun şehir merkezine kadar uzatılması gerekir. Yapımı tamamlanan çevre yoluyla Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bağlantısının yapılması halinde ilimizin ticaretine yönelik taşımacılığı cazip hale getirecek ve bunun sonucunda sanayicimizin tüccarımızın rekabet gücü artacaktır. Çevre illerimizle bağlantımızı sağlayan Siirt-Kurtalan, Kurtalan-Batman bölünmüş yollarımızın bir an önce tamamlanması, havaalanımızın ihtiyaca cevap verebilmesi için yeni terminal binası yapımı, ayrıca iniş ve kalkışlarda açısal olarak sıkıntı yaşandığından istikametinin döndürülebilirliği ölçülmeli bu sağlanabilirse çok daha az maliyetle büyük gövdeli uçaklar piste inebilecek hale gelecektir. İlimizde Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun kuruluşunun gerçekleşmesi halinde ilimiz, önümüzdeki yılın Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklerinden daha fazla yararlanacaktır. Tarım hayvancılıkta hükümetimizin sağladıkları kırsal kalkınma desteklerine devam etmesi ilimizde tarıma dayalı sanayi tesislerini arttıracaktır. İlimizin sulanabilir tarım arazileri yüzde 14'tür DSİ'nin sulanabilir arazilerin tespiti ve altyapı projelerini geliştirmeleri halinde tarımdaki sulanabilir arazilerin oranı artacaktır. Bu da tarımdaki istihdamı arttıracaktır" dedi.

Siirt fıstığının geliştirilmesi için fıstıkçılık deneme, araştırma istasyonu kurulması gerektiğini de dile getiren Kuzu, fıstık meyve bahçesi oluşturmak için verilen sertifikalı fidan desteğinin iki katına çıkarılması durumunda ilin tarımına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Kuzu, "İlimizde organize hayvancılık bölgesine ihtiyaç vardır. Organize hayvancılık bölgesinin kurulması halinde tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkısı olacaktır. İlimizde de genç çiftçiler projesi kapsamında desteklenecek çiftçi sayısının bölgenin gelişmişlik durumuna göre daha fazla arttırılması istihdama büyük katkı sağlayacaktır. KOSGEB ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın mevcut tüccar ve sanayicimizin finansa ulaşma sorunun giderilmesi için kredi faizi desteği uygulamasına geçmelidir. İlimiz maden açısından zengin rezervlere sahiptir. Şirvan maden köyümüzde bulunan zenginleştirilmiş bakır madeninin mamüle dönüştürülmesi için devlet eliyle tesis yapılması halinde ilimiz ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlanacaktır. Sayın Başbakanım tarafınızca açıklanan ve bölgede büyük memnuniyetle karşılanan yatırımcının önünü açacak teşvik uygulaması bizleri fazlasıyla ümitlendirmiştir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber