Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 02 Ekim 2014 - 11:08 Yorum: 0

Siirt Üniversitesi'nde merkezi araştırma laboratuvarı hizmete açıldı

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) yapımı tamamlanan merkezi araştırma laboratuvarı törenle açıldı.Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kezer Yerleşkesi'ndeki açılış töreninde yaptığı...

Siirt Üniversitesi'nde merkezi araştırma laboratuvarı hizmete açıldı

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi'nde (SİÜ) yapımı tamamlanan merkezi araştırma laboratuvarı törenle açıldı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kezer Yerleşkesi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, araştırma ve geliştirme laboratuvarlarının üniversitelerin bilimsel gelişmesine katkı sağladığını söyledi.

Merkezinin kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektörün ihtiyaçlarını da karşılayacağını belirten Vali Tutulmaz, şöyle dedi:

"Daha öncesinde ilimizde bu tür analizleri yapabilmek mümkün değildi. Diyarbakır ve Ankara gibi illerde bulunan laboratuvarlarda analizler yaptırılıyordu. Laboratuvar, üniversiteye ve ilimize hizmet sunacaktır."

 Rektör Prof. Dr. Murat Erman ise, merkezin iki önemli hedefi gerçekleştirmek üzere faaliyetlerine başlayacağını söyledi.

"Bunlardan bir tanesi bilim insanlarının ve öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu analizleri yapmak bir diğeri ise bölge laboratuvarı özelliği taşımak üzere özel sektör, kamu kurum ve kuruluşlarından gelecek analiz taleplerini karşılamaktır" ifadesini kullanan Erman, şöyle konuştu:

"Laboratuvar, şehrimizde gıda, toprak, maden ve mikro biyoloji alanlarında her türlü analizi yapabilecek gelişmiş ve üstün teknolojik cihazlarla donatılmıştır. Laboratuvarın şehrimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, halkımıza hayırlı olmasını diliyor." 

Törenine 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan ile davetlmiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber