Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 16:03 Yorum: 0

Siirt ürünleri görücüye çıktı

Siirt Valiliği öncülüğünde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Ankara Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım günleri, stantların gezilmesiyle...

Siirt ürünleri görücüye çıktı

Siirt Valiliği öncülüğünde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından Ankara Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım günleri, stantların gezilmesiyle devam ediyor.

15 bin metrekarelik alanda Siirt Valiliği, ilçe kaymakamlıkları ile ilçe belediyeleri tarafından açılan tanıtım stantlarının yanı sıra Siirt'in ekonomik zenginlikleri, kültürel değerleri, müziği, el sanatları ve damak tadı Ankaralıların beğenisine sunuldu. Vatandaşların yanı sıra siyaset, bürokrasi, sanat ve iş dünyasının tanınmış isimleri de Siirt fuarını gezerek ürünleri inceledi. Siirt Valiliği Gençlik Merkezi Gösteri sanatlar topluluğunun belirli saat aralıklarıyla gösterileri yapılırken, üç dilde sunum yapıldı. Pervari Karakovan Balı, Siirt Fıstığı ve Büryan kebabının yanı sıra el yapımı eserler ilgi gördü. El sanatları, dokuma halı ve kilimleri ile Siirt Tiftik battaniyesi ve Şalşapik kumaşı Ankaralıların en çok ilgi gösterdiği ürünler arasındaydı. Siirt Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları ile belediye stantlarını gezen konuklara yöresel ürünler ikram edildi.

Ziyaretçilere, Siirt'in tarihi ve turizm potansiyelinin anlatıldığı kitapçık ve çeşitli ürünler verildi. Siirt Tanıtım Günleri, 9 Ekim 2016 Pazar günü yerel sanatçıların vereceği konserle sona erecek.

Siirt ürünleri görücüye çıktı

Siirt ürünleri görücüye çıktı

Siirt ürünleri görücüye çıktı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber