Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 19:13 Yorum: 0

Siirt Valisi Tutulmaz, korucularla bir araya geldi

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesinde geçici köy korucularıyla bir araya geldi.Bir otelde düzenlenen toplantıya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Emniyet Müdürü...

Siirt Valisi Tutulmaz, korucularla bir araya geldi

SİİRT (AA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Pervari ilçesinde geçici köy korucularıyla bir araya geldi.

Bir otelde düzenlenen toplantıya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Jandarma Komutanı Şenol Yeloğlu, Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, Anadolu Köy Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ziya Sözen ve çok sayıda korucu katıldı.

Vali Tutulmaz, yaptığı konuşmada, koruculuğun bir disiplin mesleği olduğunu ve devlet memurluğuna benzediğini söyledi.

Korucuların terör örgütü ve yandaşlarıyla iş birliği içinde olmaması gerektiğini ifade eden Vali Tutulmaz, "Bunu kabul edemeyiz, görmemezlikten gelemeyiz. Böyle bir davranış içinde olan arkadaşlarımız varsa, bu mesleği kısa süre içinde terk etmesi kendi yararlarınadır. Terör örgütüne destek olan bir korucuyu içimizde görmek istemiyoruz. Çünkü korucunun bir sorumluluğu vardır. Yerine getirmesi gerekir. Nasıl devlet memuru hukuka aykırı bir işlem yapıldığında gerekli cezai uygulama yapılıyorsa, korucu arkadaşlarımız içinde böyle bir davranış içinde bulunursa gerekli cezai işlem yapılıp, silahı elinden alınacaktır" dedi.

Vali Tutulmaz daha ilçedeki resmi kurumları ve hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı.  

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber