Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Siirt’ Zivzik narı hasadı başladı

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinin 12 köyünde yetiştirilen Zivzik narında ilk hasat başladı.

Siirt’ Zivzik narı hasadı başladı

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçelerinin 12 köyünde yetiştirilen Zivzik narında ilk hasat başladı. Siirt Sebze ve Meyve Hali'nde komisyonculuk yapan Emin Şen, bu yıl nar rekoltesinin düşük olmasına rağmen fiyatların 1,5 lira olduğunu söyledi.

Siirt'in Pervari ve Şirvan ilçesinin 12 köyde ve merkeze bağlı Meydandere köyünde geçen sene 10 bin tonun üzerinde nar rekoltesi elde edildiğini aktaran Şen, bu yıl tahmini 4 ile 5 bin ton dolayında bir rekolte beklediklerini, rekoltenin düşük olmasına rağmen fiyatların ekonomik olduğunu söyledi. Köylerde üretilen narı bahçeden alarak sebze ve meyve halinde sattıklarını aktaran Şen, "Yılın ilk narını bahçelerden toplamaya başladık. Geçen yıl rekolteden çok memnunduk. Tüketiciler nara doydu. Ancak bu yıl rekolte düşüklüğü olmasına rağmen ilk piyasaya gelen narın kilosu 1,5 liradan çok uygun fiyatla satılıyor. Ekim ayının ortalarında toplanmaya başlanan nar Kasım ayına kadar devam ediyor. İl dışından nara yoğun talep var. Özellikle Zivzik, Mavit ve Pirinçli köylerinde üretilen nar, bozulmadan 9 ay tazeliğini koruyabiliyor" dedi.

Siirt’ Zivzik narı hasadı başladı

Siirt’ Zivzik narı hasadı başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber