Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2016 - 13:28 Yorum: 0

Siirt’in meşhur Zivzik narı altın yılını yaşıyor

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçe köylerinde üretilen Zikzik narında bu yıl rekolte artışı üreticilerin yüzünü güldürdü.

Siirt’in meşhur Zivzik narı altın yılını yaşıyor

Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçe köylerinde üretilen Zikzik narında bu yıl rekolte artışı üreticilerin yüzünü güldürdü. Sadece bir köyde 3 ton nar toplandı.

Geçen sene il geneli yüksek olan rekoltenin bu yıl daha fazla olduğunu belirten Şirvan Zivzik Nar Üreticileri Birliği Bayisi Osman Külçe, bu yıl sadece Zivzik köyünde yaklaşık 3 ton nar rekoltesi elde edildiğini söyledi. Sağlık açısında birçok faydası olan Zivzik narına yoğun bir talep olduğunu belirten Külçe, "Zivzik narını toplamaya başladık. Zivzik narı dayanıklı kabuğu sayesinde 6-7 ay bozulmadan saklanabiliyor. Sadece Siirt'te satmıyoruz, il dışından yoğun talep var. Bazı firmalar da narı bizden kasalarla talep ediyor. Şuan sadece Zivzik köyünde yaklaşık 3 ton nar çıktı. Aldığımız bilgilere göre diğer köylerde rekolte yüksektir" dedi.

Siirt’in meşhur Zivzik narı altın yılını yaşıyor

Siirt’in meşhur Zivzik narı altın yılını yaşıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber