Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 16:28 Yorum: 0

Siirt'te 112'ye gelen asılsız ihbarlar

Siirt 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne yapılan çağrıların yüzde 3'ünün gerçek çağrı olduğu bildirildi

Siirt'te 112'ye gelen asılsız ihbarlar

SİİRT (AA) - Siirt 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne yapılan çağrıların yüzde 3'ünün gerçek çağrı olduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, yaptığı açıklamada, Siirt 112 Komuta Kontrol Merkezi'nin günlük olarak bin 600 ile 2 bin kez arandığını ve zaman zaman bilinçli veya bilinçsiz olarak hizmet verme ve sağlıklı iletişim kurma kalitesini düşürecek şekilde meşgul edildiğini söyledi.

2014 yılın'da Siirt 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne 600 bin 191 çağrı düştüğünü belirten Aslan, "Bu çağrılardan 18 bin 688 tanesi gerçek çağrı olup, gerçek çağrı oranı yüzde 3 civarındadır. Yine 2014 yılı içinde 18 bin 901 vaka için ambulans çıkışı yapılmış olup bunların bin 378 tanesi il dışına yapılan sevkleri kapsamaktadır. Vatandaşlarımızın asılsız çağrılardan kaçınmalarını ve komuta merkezimizi gereksiz yere meşgul etmemeleri hayati önem taşımaktadır" dedi.

Aslan, asılsız çağrıların sağlık hizmeti sunmalarında gecikmeye yol açtığını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber