Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Siirt'te AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği Avrupa Birliği (AB) Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 Yılı 1. Dönem Toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.Tutulmaz, Siirt Üniversitesi...

Siirt'te AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği Avrupa Birliği (AB) Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 Yılı 1. Dönem Toplantısı, Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Kezer Kampüsünde gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, AB katılım sürecinin 2002 yılından itibaren kayda değer bir ivme kazandığını söyledi.

AB'ye uyumun daha hızlı gerçekleşmesi ve mali kaynakların kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından daha verimli kullanılabilmesi için yerelde önemli uygulamalar yapıldığını belirten Vali Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Bu toplantımızı, normal zamanlardan farklı olarak genişletilmiş olarak gerçekleştiriyoruz. Kurul üyeleri ile birlikte bu kurum ve kuruluşların proje birim sorumluları ve DİKA Genel Sekreteri de kurulumuza katılmış bulunmaktadır. Avrupa Birliğine katılım çalışmaları ile mali kaynakların kullanımı konularına çok önem veriyoruz. Bugün bu toplantımızda, ilimize yeni projeler kazandırmak için neler yapabiliriz, Valilik Proje Merkezi kurum ve kuruluşlara ne şekilde destek verebilir ve bu destek nasıl arttırılabilir, projelerin daha verimli ve hızlı tamamlanması için neler yapılabilir, mevcut projeleri örnekleri ve yeni hibe programlarını konularını masaya yatıracağız."

Siirt Valiliği AB Proje Merkez Müdürü Nurettin Kebapçı da kentte yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıya, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Yasan, Vali Yardımcısı Bahadır Yörük, kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve proje sorumluları katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber