Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Şubat 2020 - 12:38 Yorum: 0

Siirt’te bağ ve bahçelerde çalışma yapıldı

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları yaşanan ani sıcaklık düşüşleri ve kış donları sebebiyle bağ ve bahçelerde inceleme ve tespit...

Siirt’te bağ ve bahçelerde çalışma yapıldı

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik elemanları yaşanan ani sıcaklık düşüşleri ve kış donları sebebiyle bağ ve bahçelerde inceleme ve tespit çalışmaları başlattı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, teknik elemanlar tarafından bağ ve bahçelerde yaptıkları incelemelerde fıstık, hububat ve baklagil yetiştiriciliği yapılan alanlarda soğukların ve mevcut iklim koşullarının sebep olduğu herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını söyledi. Demirhan, "Bitkilerin temel fizyolojik yaşam olayları üzerine en etkili iklim faktörü sıcaklıktır. Düşük sıcaklıkların bitkilere olumsuz etkisi don zararı şeklinde ortaya çıkmaktadır. İlimiz için yüksek ekonomik getirisi bulunan Siirt fıstığı tam dinlenme/uyku halinde olduğu için yaşadığımız soğuk ve kış donlarından zarar görmemiştir. Bundan sonraki dönemde olumsuz bir durumla karşılaşılmadığı takdirde tarımsal ürünlerimizde bereketli bir yıl beklenmektedir" dedi.

Siirt’te bağ ve bahçelerde çalışma yapıldı

Siirt’te bağ ve bahçelerde çalışma yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber