Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Ekim 2014 - 10:53 Yorum: 0

Siirt'te büyük ve küçükbaş hayvancılık için hibe desteği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat: "Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan işletmelere barınak için yüzde 50, hayvan için ise yüzde 80'e kadar hibe desteği verilecek"

Siirt'te büyük ve küçükbaş hayvancılık için hibe desteği

SİİRT (AA) - Siirt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İzzet Murat, "Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan işletmelere barınak için yüzde 50, hayvan için ise yüzde 80'e kadar hibe desteği verilecek" dedi.

Murat, AA muhabirine, hibe desteğin 2014 ile 2018 yılları arasında geçerli olduğunu ifade ederek, desteklemenin Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illere yönelik olduğunu söyledi.

Destekleme ile ülkenin kırmızı et ihtiyacının yerli üretimden karşılanmasının amaçlandığını belirten Murat, "Bu kapsamda büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan işletmelere barınak yapımı için yüzde 50, boğa, koç ve teke için yüzde 80'e kadar hibe desteği verilecek. Ayrıca işletmelere etçi ırk erkek hayvanlar dağıtılacak" diye konuştu.

Küçükbaş hayvancılık işletmelerinde en az 100 en fazla 200 anaç hayvanı olan, büyükbaş hayvancılık işletmelerinde ise en az 10, en fazla 49 anaç hayvanı olan işletmelerin hibe desteğinden faydalanmak için müracaat edebileceğine işaret eden Murat, şunları kaydetti:

"Boğa, koç ve teke desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerimize boğa, koç ve teke bedelinin yüzde 80'i, barınak tadilat ve yeniden yapım için de yüzde 50 hibe desteği verilecek. Başvurular her ayın 1'i ile 15'i arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürülüğüne yapılacak. Üreticilerimiz ayrıntılı bilgi için Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğüne müracaat edebilir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber