Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 24 Temmuz 2017 - 10:48 Yorum: 0

Siirt’te darbeci askerler duruşmaya getirildi

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle, dönemin 3'üncü Komando Tugay...

Siirt’te darbeci askerler duruşmaya getirildi

Siirt'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle, dönemin 3'üncü Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek'in de aralarında bulunduğu 110'u tutuklu 320 askerin yargılanması başladı. Askerler duruşmaya getirilirken toplanan bir grup idam sehpası kurarak idam ipi attı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 15 Temmuz akşamı Siirt Valiliği'ni kuşatmaya gittiği iddia edilen ve aralarında dönemin 3'üncü Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek'in de bulunduğu 110'u tutuklu 320 askerin yargılanmasına başlandı.

Kilitli kapı taşla kırıldı

Sabah saat 07.00 sularında Siirt E-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan cezaevi araçlarıyla adliyeye getirilen tutuklu sanıklar, yoğun bir güvenlik önlemi eşliğinde Siirt Üniversitesi merkez kampüsü rektörlük binası konferans merkezinin duruşma salonu olarak dizayn edilen binaya getirildi. İç ve dış kapının kilitli olması nedeniyle bir müddet kapının açılmaması üzerine polis ekipleri dış kapının kilidini büyük bir taş parçasıyla kırdı.

'İdam isteriz tepkisi'

Yoğun güvenlik önlemleri alınırken, araçların geçiş güzergahları trafiğe kapatıldı. Duruşma alanına giren asker yakınları arama koridorundan geçirilerek kendilerine dışarıda ayrılan bölümlere getirildi. Dışarıda toplanan bir grup idam sehpası kurarak darbeci askerler aleyhine "idam isteriz" diye bağırdı.

Asker ailelerin bulunduğu alana gelen bazı göstericiler, darbeci ailelere laf atınca asker ailesi ile göstericiler arasında sözlü tartışma yaşandı. Polis ekiplerinin araya girmesiyle gerginlikte sonlandırıldı.

3 kez ağırlaştırılmış müebbet talebi

Dönemin 3'üncü Komando Tugay Komutanı Ahmet Şimşek'in de bulunduğu 110'u tutuklu 220 asker hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber