Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Kasım 2014 - 18:08 Yorum: 0

Siirt'te deprem tatbikatı

SİİRT (AA) -Siirt'te afet eğitimi gören sağlık personelleri, eski Devlet Hastanesi binasında deprem tatbikatı yaptı.Siirt ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlükleri organizasyonuyla 24-28 Kasım...

Siirt'te deprem tatbikatı

SİİRT (AA) -Siirt'te afet eğitimi gören sağlık personelleri, eski Devlet Hastanesi binasında deprem tatbikatı yaptı.

Siirt ve Diyarbakır İl Sağlık Müdürlükleri organizasyonuyla 24-28 Kasım tarihleri arasında 23 sağlık personeline Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) Temel Eğitimi verildi.

Eğitimin ardından eski Devlet Hastanesi binasında düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği mahsur kalan vatandaşların kurtarıldı. Tatbikatı çok sayıda vatandaş izledi.

UMKE Bölge Sorumlusu Aslan Öztürk, yaptığı açıklamada, afet ve olağan dışı durmalarda medikal müdahalede bulunacak ekipleri yetiştirmek için sağlık personelinin eğitim ve gelişimini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, "Bunu dışında bölge tatbikatlarımız oluyor.  Koordineli bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

 

 İl Sağlık Müdürü Serkan Aslan ise, Diyarbakır ve Siirt İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonu ile 23 sağlık personeline 5 gün süren UMKE temel eğitiminin ardından tatbikatın başarıyla yapıldığını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber