Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

Siirt'te "Doğal Afetler" konulu konferans ve tatbikat düzenlendi

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Siirt Üniversitesi tarafından "Doğal Afetler" konulu konferans verildi. AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE)...

Siirt'te 'Doğal Afetler' konulu konferans ve tatbikat düzenlendi

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Siirt Üniversitesi tarafından "Doğal Afetler" konulu konferans verildi. AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve İtfaiye ekiplerice ortak tatbikat düzenlendi.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşat Taşkın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tan Sağoğlu, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

AFAD İl Şube Müdürü Cahit Akkoyun, katılımcılara, olası bir deprem veya da afet durumunda şubenin yürüteceği faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Şehir planlayıcısı Ayça Halıcı ise Siirt'te gerçekleşmesi olası doğal afetler ve AFAD'ın afetzedelere yaptığı yardımlar hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Vali Yardımcısı Taşkın, gazeteciler ile katılımcılar, konferansın ardından Kızılay tarafından açılan stantta, kan bağışında bulundular.

- Tatbikat yapıldı

Konferansın ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde, AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerince, kimyasal madde, yangın ve yaralamalı trafik kazası durumlarında tatbikat yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber