Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 22 Mayıs 2019 - 13:53 Yorum: 0

Siirt’te Dünya Süt Günü etkinliği

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere süt ve süt ürünlerinin çocuk gelişimi ve insan...

Siirt’te Dünya Süt Günü etkinliği

Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere süt ve süt ürünlerinin çocuk gelişimi ve insan sağlığı üzerindeki önemi anlatıldı.

Siirt merkez Hasya Hatun Anaokulu'nda eğitim gören 4, 5 ve 6 yaş gurubundaki 100 öğrenciyle etkinlik düzenlendi. Çocuklara süt içimini teşvik etmek amacıyla süt dağıtımı yaptıklarını belirten Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, her yaşta insanın süt içmesi gerektiğini dile getirdi. Demirhan, "Dünya Süt Günü vesilesiyle yapılan bu etkinlikler sayesinde başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlar süt tüketimine teşvik ediliyor. Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına olan faydaları hakkında toplumun bilinçlendirilmesi önemlidir. Sütün beden ve zihin gelişiminde ve okul başarısında çok önemli bir yeri olduğunu, içerdiği besin elementleri sebebiyle sütün başka bir gıda maddesi ile ikamesinin mümkün olamaz" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilere süt dağıtıldı.

Siirt’te Dünya Süt Günü etkinliği

Siirt’te Dünya Süt Günü etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber