Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 15:58 Yorum: 0

Siirt'te "Girişimcilik Haftası"

SİİRT (AA) - Siirt Sosyal Girişimci Kadın Derneği Başkanı Nurten Temiz, "Girişimcilik Haftası" dolayısıyla Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve KOSGEB İl...

Siirt'te 'Girişimcilik Haftası'

SİİRT (AA) - Siirt Sosyal Girişimci Kadın Derneği Başkanı Nurten Temiz, "Girişimcilik Haftası" dolayısıyla Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve KOSGEB İl müdürlüklerini ziyaret etti.

Beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç'ı ziyaret eden Temiz, burada yaptığı konuşmada, Girişimcilik Haftası etkinlikleriyle Siirt'te gençlere etkin girişimciliği bir kariyer seçeneği olarak sunmak istediklerini belirterek, girişimcilik ortamının paydaşları arasında dayanışma yaratmak amacıyla çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Erkılıç ise yeni iş kurmak isteyenlere geri ödemesiz kredi desteği verildiğini anlatarak, kadın ve engelli girişimcilere daha özel hibe destekleri olduğunu ifade etti.

İş kurmak isteyenlerin işletmelerini açmadan kendilerinden bilgi almalarını isteyen Erkılıç,  "KOSGEB'ten yeni kurulacak işletmelere 30 bin lira geri ödemesiz üst limitli hibe ile 70 bin lira geri ödemeli faizsiz kredi desteği veriliyor. Ayrıca kadın ve engelli girişimcilere pozitif ayrımcılık yapıyoruz. İş kurmak veya işini geliştirmek isteyen girişimcileri bekliyoruz" dedi.

Temiz, STSO Başkan Vekili Nedim Kuzu ve DİKA Siirt Sorumlusu Ömer Faruk Mergen'i de makamlarında ziyaret etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber