Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 02 Nisan 2015 - 14:23 Yorum: 0

Siirt'te "İnsanlık Rehberi Can Muhammed'im" konferansı

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sırma:- "İnsan onu hatırlayınca kendine çeki düzen veriyor. Resullah aleyhi ve selamı okumak ve yazmak onu yaşamaktır"

Siirt'te 'İnsanlık Rehberi Can Muhammed'im' konferansı

SİİRT (AA) - Siirt Üniversitesi (SİÜ) Aktif Gençlik Topluluğu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "İnsanlık Rehberi Can Muhammed'im" konulu konferansı düzenledi.

SİÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, merkez kampüsünde gerçekleştirilen konferansta, Hazreti Peygamberin hayatını anlattı.

Dünya tarihinde hakkında en çok yazı yazılanın son peygamber Hazreti Muhammed olduğunu vurgulayan Sırma, bugüne kadar hazreti peygamberin o kadar güzel anlattığını, artık kendisinin ek yapacağı bir şey bırakılmadığını dile getirdi.

Sırma, Hazreti Peygamberin her konuda örnek alınacak bir şahsiyet olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Yani insan onu hatırlayınca kendine çeki düzen veriyor. Resullah aleyhi ve selamı okumak ve yazmak onu yaşamaktır. İsterseniz 100 yıl kitap yazın Resullah aleyhi ve selam hakkında onun hayatını yaşamıyor ve anlamıyorsanız o bilgi hiçbir işe yaramaz. Onu örnek almak sadece okumak ve yazmakta da değil yaşamaktır. Onun için mümkün mertebe okuduğunuz siyerleri yaşamakta gayret edin."

Yapılan konuşmanın ardında, SİÜ Aktif Gençlik Topluluğu adına Doç. Dr. Abdullah Ünalan, Sırma'ya tablo hediye etti.

 

Konferansa, HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, parti yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber