Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 24 Şubat 2021 - 14:18 Yorum: 0

Siirt’te kar ve tipi çocukları eğitimden alıkoyamadı

Siirt'in Şirvan ilçesinde yoğun kar ve tipi, köy okullarında okuyan çocukları eğitim aşkından alıkoymadı.

Siirt’te kar ve tipi çocukları eğitimden alıkoyamadı

Siirt'in Şirvan ilçesinde yoğun kar ve tipi, köy okullarında okuyan çocukları eğitim aşkından alıkoymadı. Öğrenciler, pat pat olarak bilinen tarım aracına binerek kar ve tipiye rağmen okullarının yolunu tuttu.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 Şubat'ta kademeli olarak köy okullarında yüz yüze eğitimin başlamasıyla Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyü Taşlı mezrasında yaşayan öğrenciler, köyde bulunan okulda yüz yüze eğitim alabilmek için bin bir zorluğa göğüs gerdi. Öğrenciler, eğitimlerinden geri kalmamak için pat pat olarak bilinen tarım aracına binerek kar ve tipiye rağmen okullarının yolunu tuttu. Şirvan ilçesine bağlı Nallıkaya köyü Taşlı mezrasında yaşan öğrenci velileri, çetin geçen kış şartlarına rağmen çocukların derslerinden geri kalmamaları için derslere gidip geldiklerini söyledi. Veliler, "Çocuklar her gün gidiş ve dönüş için saatlerce yürüyor. Bazen tarım aracıyla gittikleri de oluyor. Tehlikeli olmasına rağmen öğrenciler okula gitmenin sevincini yaşıyor" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber