Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 04:23 Yorum: 0

Siirt'te maneviyat gecesi

"Tillo Bilim ve Kültür Günleri" etkinlikleri kapsamında Tillo ilçesinde maneviyat gecesi düzenlendi

Siirt'te maneviyat gecesi

SİİRT (AA) - Siirt Valiliği tarafından organize edilen "Tillo Bilim ve Kültür Günleri" etkinlikleri kapsamında Tillo ilçesinde maneviyat gecesi düzenlendi.

Tillo Meydanı'nda, Hafız Dr. Abdurrahman Sadien, Remzi Er ve Selman Okumuş tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan maneviyat gecesi, Dr. Senai Demirci'nin şiir ziyafetiyle devam etti.

Gecenin önemi hakkında konuşan Demirci, İbrahim Hakkı Hazretlerinin güneş hadisesini, güneşin hareketlerini hesaplayarak yaptığını anımsatarak, "Bu düzenek, bir süredir aktif değildi, bilim adamlarımız çalıştı, çabaladı ve hünerlerini tekrardan ortaya koydular. Sonunda yaptılar. Aslında İbrahim Hakkı Hazretlerinin hem kainat ve hem de Kur'anla nasıl birlikte yaşadığının bir göstergesidir. Yani bizim Müslüman ve mümin olarak imanımıza gökleri şahit kılmamız gerekiyor. Tillo, bu anlamda tam da kendine yakışanı yerine getiriyor" dedi.

Grup Dergah'ın koser verdiği gece, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber