Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 07 Ekim 2020 - 12:53 Yorum: 0

Siirt’te seralarda yetiştirilen ürünler incelendi

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kent merkezine 10 kilometre uzakta bulunan ve kırsal kalkınma yatırımları kapsamında desteklenen çiftçi...

Siirt’te seralarda yetiştirilen ürünler incelendi

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kent merkezine 10 kilometre uzakta bulunan ve kırsal kalkınma yatırımları kapsamında desteklenen çiftçi Hamza Keleş'e ait 25 bin metrekarelik sera alanında incelemelerde bulundu.

Teknik elamanlar tarafından seralarda yapılan incelemelerde yetiştirilen ürünlerin incelendiğini belirten Siirt Tarım ve Orman İl Müdür Ergün Demirhan, sera tarımında karşılaşılan sorunların ele alındığını ve pazar durumu konusunda çiftçi Hamza Keleş'ten bilgi alındığını söyledi. Demirhan, "İlimiz önemli bir tarım ve hayvancılık kenti olmasına karşılık seracılıkta istenilen seviyede değiliz. Geçen haftalarda Eruh ilçemizde 5 bin metrekare sera hizmete girmiştir. Seracılığı yaygınlaştırmak istemekle beraber karlı bir yatırıma dönüşmesi için yetiştiricilik ve pazarlama konularında karşılaşılan sorunları çözmek istedik. Konu ile ilgili sorunları yerinde tespit ederek üreticilerimize yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Seralarda salatalık, domates, biber ve kabak yetiştirdiklerini aktaran Hamza Keleş, sera yetiştiriciliğinde, pazarlamada karşılaştıkları sorunları yetkililere ilettiğini söyledi.

Siirt’te seralarda yetiştirilen ürünler incelendi

Siirt’te seralarda yetiştirilen ürünler incelendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber