Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Ekim 2016 - 17:48 Yorum: 0

Siirt’te üretip 19 ülkeye ihraç ediyor

Bölgede yaşanan terör olaylarına rağmen Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ambalaj üzerine faaliyet gösteren bir firma, ürettiği ürünleri iç piyasanın...

Siirt’te üretip 19 ülkeye ihraç ediyor

Bölgede yaşanan terör olaylarına rağmen Siirt Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ambalaj üzerine faaliyet gösteren bir firma, ürettiği ürünleri iç piyasanın yanında Avrupa'nın 19 ülkesine ihraç ediyor.

Siirt'ten göç ettiği İstanbul'dan 20 yıl aradan sonra memleketine geri dönerek kurduğu ambalaj tesisini genişleten Recep Ertaş adlı girişimci, 25 bin metrekarelik iş yerinde 40 kişiyi istihdam ediyor. Destek alması durumunda işini büyüterek istihdam sayısını artırmayı amaçladığını aktaran Ertaş, "Toplam 25 bin metrekare üzerinde kurulu, 10 bin metrekare kapalı alanı olan bir firmayız. Yaptığımız ürünler yüzde yüz geri dönüştürülebilir doğal ürünlerdir. Katkı maddesi kullanmadan pamuktan ve iplikten çanta yapıyoruz. Baskısından dikimine kadar yaptığımız bu ürünleri Avrupa'nın 19 ülkesine ihraç etmekteyiz. İç piyasada büyük bir paya sahibiz. Şu an kapasitemiz yüzde yüzdür. 40 kişi istihdam ediyoruz. Biraz daha destek verildiği takdirde ihracatımızı hem de çalışan sayımızı yükseltip 150 ile 200 kişi kadar istihdam etmeyi planlıyoruz" dedi.

Devlet tarafından çıkarılan teşviklerin bölgeyi daha da canlandırdığını aktaran Ertaş, kapasitenin daha da artırılması için bu teşviklerden daha fazla yararlanmayı amaçladıklarını söyledi. 20 yıl İstanbul'da ikamet ettikten sonra 2013 yılında memleketi Siirt'e dönerek yatırım yaptığını aktaran Ertaş, "2013 yılından beri faaliyet gösterip, son bir yıldır Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteriyoruz. İstanbul'dan mevcut firmamız aynen duruyor. O mevcut firmamız orada devam ederken, biz burada hem bölgeye hem İstanbul'daki firmamıza destek sağlıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber