Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Mart 2015 - 20:03 Yorum: 0

Siirt'teki gerginlik

HDP ve DBP'nin gerçekleştirdiği yürüyüş sonrası mahallelere dağılan gruplar, iki okulun halı sahaları ile bahçelerindeki bazı ağaçları yakarak zarar verdi

Siirt'teki gerginlik

SİİRT (AA) - Siirt'te, HDP ve DBP'nin düzenlediği yürüyüşün ardından mahallelere dağılan gruplar, iki okulun halı sahaları ve bahçesindeki ağaçları ateşe verdi.

Devlet Hastanesi önünde toplanan grupların Polis Meslek Yüksekokulu önünde çıkardığı olaylar, kenar mahallelerde devam etti.

Bazı kişiler, Alan Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Ortaokulu ve Çal Mahallesi'ndeki Mehmet Süer İlköğretim Okulunun halı sahalarında yangın çıkardı. Yangınlar daha sonra söndürüldü.

Kazım Karabekir Ortaokulu Müdürü Muhammed Nurullah Kiraz, yaptığı açıklamada, 6-7 Ekim 2014'teki olaylarda da okullarının yakıldığını söyledi.

 

Bu kez halı sahadaki plastik parkelerin yanı sıra okul bahçesindeki 4 ağacın ateşe verildiğini söyleyen Kiraz, "Okullar, eğitim kurumudur, zarar verilmemelidir. Böyle hadiselerin bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bunların tespiti için bu bölgeyi iyi gören güvenlik kameralarımız var. Pazartesi günü bunları ilgili tespitlerimizi yaptıktan sonra gerekli yerlere vereceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber