Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ocak 2018 - 14:48 Yorum: 0

Şikâyet ve talepler cevapsız kalmayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi (BİKOM) ile 17 ilçe belediyesindeki hizmet masaları arasında koordinasyon sağlanırken, vatandaşlardan...

Şikâyet  ve talepler cevapsız  kalmayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi İletişim Koordinasyon Merkezi (BİKOM) ile 17 ilçe belediyesindeki hizmet masaları arasında koordinasyon sağlanırken, vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetlere olumlu ya da olumsuz mutlaka telefonla geri bildirim yapılacak. BİKOM'u ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, "Vatandaş aynı zamanda bizim cadde ve sokakta dolaşan gözümüz, kulağımız. Onların bize ulaştırdıkları bilgiler çok önemli" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın talimatıyla BİKOM ve 17 ilçe belediyesindeki hizmet masaları arasında koordinasyon sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 17 ilçedeki hizmet masası yetkililerinin iştirakiyle periyodik olarak toplantılar düzenlenirken, özellikle vatandaşa geri bildirim konusunda sürecin daha hızlı işletilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her ay 2 binin üzerinde şikayet, öneri ve katkının (ŞÖK) geldiği İletişim Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Sistemin işleyişi hakkında Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Bayhan'dan bilgi alan Başkan Aktaş, BİKOM personeli ile de sohbet etti. BİKOM'da da revizyona gittiklerini dile getiren Başkan Aktaş, "Burada aslolan vatandaşın meselesini farklı kanallarla çok rahat bir şekilde Büyükşehir Belediyesi'ne iletmesi. Büyükşehir Belediyesi ile alakalı olduğu zaman Alo 153, su, kanalizasyon, altyapı işiyle alakalı olduğu zaman da BUSKİ marifetiyle Alo 185, internet ortamında "bursa.bel.tr'den ve beraberinde 05424231616 numaralı Whatsapp hattından da bize çok rahatlıkla ulaşabilirler. Gayemiz vatandaşın problemini ilk elden alıp yine bizatihi sonucunu kendisine iletmek. Yaşadıkları sıkıntıları bizlere muhakkak iletsinler. Vatandaş aynı zamanda bizim cadde ve sokakta dolaşan gözümüz, kulağımız. Onların bize ulaştırdıkları bilgiler çok önemli" dedi.

Bütün ilçelerdeki hizmet masaları arasında da koordinasyonun sağlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Bizatihi gelip dilekçelerini, başvurularını aldığımız vatandaşlara sonuçlarını iletiyoruz. Her ilçemizin hizmet masası, AK Masa, Beyaz Masa gibi farklı noktadaki müracaatlarını alıp Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile ilgili konularla alakalı dönüşü sağlayarak, vatandaşın sorunlarını ilk elden halletmeye çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak büyük yatırımlar, altyapıyla, üstyapıyla alakalı önemli çalışmalar yapıyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak adına burada bir gayret içerisinde ekip olarak heyecanla bekliyoruz" diye konuştu.

Yeni uygulama ile BİKOM'dan ilçe belediyelerine gönderilen ŞÖK'ler, ilgili belediyede değerlendirildikten sonra cevabı veya süreci vatandaşa telefon edilerek, Büyükşehir'e ise e-posta yoluyla bildirilecektir. Büyükşehir Belediyesi'ne ilçe belediyelerden e-posta ile gelen ŞÖK'ler de ilgili birim tarafından değerlendirildikten sonra çözümü veya seyri hakkında ilçe belediyesine e-posta yoluyla, talep sahibine ise telefonla birebir görüşülerek bilgi verilecek. Böylelikle vatandaş talebi hakkında sürekli bilgi sahibi olacak.

Şikâyet ve talepler cevapsız kalmayacak

Şikâyet ve talepler cevapsız kalmayacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber