Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Silah bırakma çağrısı köylerine yeniden dönen aileleri de mutlu etti

PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı, Batman'da 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalar nedeniyle köylerinden göç etmek zorunda kalan ve yıllar sonra çözüm süreciyle topraklarına dönen ailelerce memnuniyetle karşılandı

Silah bırakma çağrısı köylerine yeniden dönen aileleri de mutlu etti

BATMAN (AA) - YILMAZ EKİNCİ - Hasankeyf ilçesinden 1990'lı yıllarda yaşanan çatışmalar nedeniyle başka illere göç eden ve çözüm süreci ile köylerine dönenler, PKK'ya silah bırakma çağrısını memnuniyetle karşıladı.

Çağrı, yıllarca çatışmaların yaşandığı Mava Dağı eteklerinde yer alan Akalin köyünden zorunlu göç ettikten sonra çözüm süreci ile sağlanan huzur ortamında özlem duydukları topraklarına yeniden kavuşan köy sakinlerinin, barışa dair inançlarını artırdı.

Muhtar İbrahim Alp (54) AA muhabirine, bölgedeki vatandaşların barışa adeta susadığını ifade ederek, bu nedenle gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

- "Silah bırakılması çağrısına çok seviniyoruz"

"Türk ve Kürt halkı arasında fitne çıkaran, bu milleti sevmeyenlerdir" diyen Alp, bu konuda uyanık olunması gerektiğini belirtti.

Türkler ve Kürtlerin binlerce yıl omuz omuza savaştığına işaret eden Alp, şöyle dedi:

"Türkler ve Kürtler kardeştir. Dinimiz, kitabımız ve peygamberimiz birdir. Artık kardeş kardeşe düşman olmasın. Silah bırakılması çağrısına çok seviniyoruz. İnsanlar öldükçe o kadar kin artıyor. Savaştan kazanç olmaz. Barışta mutluluk, bereket, kazanç, huzur ve güven var. Bu topraklar hepimize yeter. Bu nedenle önceliğimiz barıştır."

Barışın olmadığı yerde insanların korku içinde yaşadığını vurgulayan Alp, sürecin barışla sonuçlanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

- "Silahlar sustuğunda bölgede huzur içinde yaşayacağız"

Kalıcı barışın sağlanmasının en büyük istekleri olduğunu kaydeden Şakir Ay (23) ise silahların bırakılması çağrısının çok önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

Ay, "Silahlar sustuğunda bölgede huzur içinde yaşayacağız. Türkler ve Kürtler artık kardeşçe bir arada yaşayabilir. Kimse Kürtlere kötü gözle bakmaz" diye konuştu.

Hasan Bulut da binlerce insanın ölümüne yol açan çatışmaların artık tarihe karışmasını istediklerini anlattı.

"Artık tüm Türkiye'de barış, kardeşlik ve demokrasi olsun istiyoruz" ifadesini kullanan Bulut, çağrının bu konuda geleceğe dair umutları artırdığını ifade etti.

- "İnsanların güvenle köyüne dönmesi lazım"

Köy sakinlerinden İbrahim Kaya (60), dürüst bir şekilde silahların bırakılmasını beklediklerini aktardı.

Artık huzur içinde zorla köyünden göç etmek zorunda kalanların topraklarına dönmesi gerektiğini dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"İnsanlar evlerini terk edip başka şehirlerde perişan oldu. Geride bırakılan evler viraneye döndü. Elbette PKK silahları bıraksın. Artık herkesin kucaklaşmasını istiyoruz. Hepimiz kardeşiz. Hainlik olmaması lazım. İnsanlar güvenle köylerine geri dönsün"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber