Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 16:48 Yorum: 0

Silifke Adliyesi’nde ’Duruşma Takip Sistemi’ kuruldu

Mersin'in Silifke ilçesinde, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı ile Mersin Barosu Başkanlığı'nın koordinesinde oluşturulan "Duruşma Takip Sistemi" hizmete...

Silifke Adliyesi’nde ’Duruşma Takip Sistemi’ kuruldu

Mersin'in Silifke ilçesinde, Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı ile Mersin Barosu Başkanlığı'nın koordinesinde oluşturulan "Duruşma Takip Sistemi" hizmete açıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Silifke Adliyesi Bilgi İşlem Bürosu'nun teknik desteğiyle baro odası ve duruşma salonlarının kapılarına yerleştirilen led ekranlardan, gün içerisinde duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgileri, mahkemelerin listesinde bulunan duruşmaların safahatları hakkında bilgi sahibi olunabilecek.

Hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile evrensel hukuk ilkeleri esas alınarak, adalet hizmetlerinin adil, hızlı ve etkili bir şekilde sunulmasının amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; "Bununla birlikte erişilebilir, etkin bir adalet sisteminin varlığına katkı sağlanması amacıyla Silifke Adliyesi Bilgi İşlem Büromuzun teknik desteğiyle baro odası ve duruşma salonlarının kapılarına yerleştirilen led ekranlardan, gün içerisinde duruşmalara ait mahkeme, dosya numarası, tarih ve saat bilgileri, mahkemelerin listesinde bulunan duruşmaların safahatları hakkında bilgi sahibi olunacaktır. Duruşma Takip Sistemi ile adalet hizmetinin şeffaf ve tarafsız bir şekilde tecelli etmesine katkı sağlamakla birlikte, vatandaşlarımızın, avukatlarımızın adliye içerisindeki işlemleri hızlandırılarak daha etkin adalet hizmeti sunulması ve davaların duruşma bilgilerini UYAP Bilişim Sistemi'nin altyapısında da faydalanarak anlık ve güncel haliyle takip edebilme imkanı sağlanmıştır. Silifke Adliyesi, yargının hız ve etkinliğinin artırılması konusunda önemli katkılar sağlayacağı düşünülen bu projeyi hayata geçirmesiyle birlikte, aynı zamanda yargı alanındaki yenilikleri uygulayan ilk adliyelerden biri olma özelliğini de taşımaktadır. "

Silifke Adliyesi'nde hayata geçirilen "Duruşma Takip Sistemi'nin açılışı, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü ve Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen tarafından gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber