Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 15 Eylül 2016 - 12:38 Yorum: 0

Silifke yoğurdu coğrafi işarete talip

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 7'ncisi 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek...

Silifke yoğurdu coğrafi işarete talip

Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 7'ncisi 26-30 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, türkülere konu olan Silifke'nin yoğurduna ev sahipliği yapacak. YÖREX'ten aldığı güçle coğrafi işaret çalışmaları başlatılan Silifke Yoğurdu YÖREX'te ziyaretçilerin damak tadına sunulacak.

"YÖREX, Anadolu'nun rekabet gücüdür"

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, YÖREX'in içeriği ile kent ekonomilerinin kalkınmasında önemli araçlarından biri olduğunu kaydetti. Mersin'in yöresel ürünleriyle YÖREX'e düzenli olarak katıldığını belirten Aşut, "Yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin, daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olan YÖREX, Anadolu'nun rekabet gücünü arttırmaktadır" dedi. Coğrafi işaret için proje çalışması yapılan Silifke yoğurdu, Mut zeytini ve zeytinyağı, Mut kayısısı, Erdemli limonu, Erdemli balı, Mersin cezeryesi, Mersin kerebiçi, Mersin kahvesi, Erdemli iğne oyası, Erdemli aromatik yağı, Tarsus şalgamı, Tarsus üzümü, Tarsus yayla bandırması ile YÖREX'te olacaklarını söyleyen Aşut, şunları kaydetti:

"Oda ve borsalar olarak yöresel ürünlerimizi ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliğimizden dolayı bizler için YÖREX ayrı bir önemde sahiptir. Oda ve borsalarımızın yöresel ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaşması, iletişimlerini geliştirmesi ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlaması açısından da tam bir iletişim ağı niteliğindedir. Bu anlamda Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mersinimizin yöresel ürünlerinin tanıtımında YÖREX'te olmaya devam edeceğiz."

"YÖREX cesaretlendiriyor"

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, yöresel ürün zengini Mersin'in YÖREX'te yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu desteğiyle düzenlenen YÖREX'in kırsal kalkınmanın anahtarı yöresel ürünleri cesaretlendirdiğini belirten Çandır, yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılmasında etkin rol oynadığına dikkat çekti. Türkülere konu olan Silifke yoğurdu için coğrafi işaret çalışmalarının başlamasının sevindirici olduğuna dikkat çeken Çandır, "YÖREX, değerlerimizin koruma kalkanı olan coğrafi işaret konusunda üreticiyi cesaretlendirmektedir" dedi. Çandır, YÖREX'e sahip çıkan, ürünlerini ziyaretçilerle buluşturan oda ve borsa başkanları, yerel yönetimler, kalkınma ajansları ve üreticilere teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber