Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Eylül 2016 - 10:38 Yorum: 0

Silifke’de 6 mahalle içme suyuna kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aksıfat Kaynağı'nda suyun azalması nedeniyle vatandaşların su sıkıntısı çekmeleri üzerine Gündüzler Mahallesi'nde...

Silifke’de 6 mahalle içme suyuna kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aksıfat Kaynağı'nda suyun azalması nedeniyle vatandaşların su sıkıntısı çekmeleri üzerine Gündüzler Mahallesi'nde açtığı sondajla 6 mahallenin su ihtiyacını giderdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Silifke ilçesinde 6 mahalleye içme suyu temini sağlayacak olan MESKİ Grup İçme Suyu Temin Projesi ile Aksıfat Kaynağı'nda suyun azalması nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşaması üzerine jeofizik etütler yapıldı. Çalışmalar sonucunda, Gündüzler Mahallesi'nde sondaj açılarak, bin 500 metre terfi hattı ve 6 bin 500 metre isale hattı döşendi. Ayrıca proje kapsamında enerji nakil hattı, trafo ve pompa montajı da yapıldı. Gündüzler Mahallesi'nde açılan sondajdan 14 lt/sn su alınması ile beraber Gündüzler, Yenisu, Nasurullah, Kepez, Eskisabah ve Kargıcak olmak üzere 6 mahalle içme suyuna kavuştu.

MESKİ Genel Müdürlüğü Grup İçme Suyu Temin Projesi'nin açılışı Silifke'de törenle gerçekleştirildi. Törene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Mersin Su ve kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü Turgut Aybak ile meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, köy, belde, mahalle demeden her yere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, destek verildiği sürece vatandaşın hizmetkarı olmaya devam edeceklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği destekten, Silifke'ye yaptığı hizmetlerden dolayı Silifke Belediyesi'ne de teşekkür eden Kocamaz, "Seçim süresinde kime oy verirseniz, o kişi size hizmet vermeye mükelleftir. Belediyecilik size verilen beytülmali sonuna kadar koruyarak, kollayarak yapılır. Ama bu görevi zaman geçirmek için kullanırsanız vatandaş buna bir kere inanır. Sizler bize inandınız, güvendiniz bizler de size hizmet borçluyuz" dedi.

Silifke Belediye Başkanı Turgut da "Biz geniş bir coğrafyaya hizmet ediyoruz. Yılların getirdiği sorunlar var. Biz hem Büyükşehir Belediyesi hem de Silifke Belediyesi olarak elimizden geleni gece gündüz demeden yapıyoruz. Hizmetler her zaman olacak ama daha önemlisi bizim birlik ve beraberliğimizi korumak. Birlik, beraberlik içinde bu güzel hizmeti burada kutluyoruz. Bu anlamlı ve güzel hizmet için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a teşekkür ediyorum. Ayrıca Kurban Bayramınızı kutluyorum" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise anaların ağlamadığı, şehit haberlerinin gelmediği bir bayram dileyerek başladığı konuşmasında, "Mersin'de yolsuzluğu ve susuzluğu bitireceğim deyip yola çıkan, o günden bu güne kadar bu sorunların büyük bölümünü halleden Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız hep "Ben köylülerimize söz verdim, ne pahasına olursa olsun yol ve su problemini çözeceğim" diyor. Bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen her yeri suyla buluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Milletvekili Şimşek, Silifke Belediye Başkanı Turgut ve beraberindekiler Gündüzler sondajının açılışını gerçekleştirdiler.

Silifke’de 6 mahalle içme suyuna kavuştu

Silifke’de 6 mahalle içme suyuna kavuştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber