Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 25 Haziran 2021 - 15:53 Yorum: 0

Silivri’de dev çiftlikte nesli tükenmekte olan hayvan baskını

Silivri'de bir çiftlikte nesli tükenme tehlikesinde olan yasa dışı yollarla yurda giriş yaptığı öğrenilen; 3 alpaka, 2 rakun, 2 sincap, 2 coati ekiplerin...

Silivri’de dev çiftlikte nesli tükenmekte olan hayvan baskını

Silivri'de bir çiftlikte nesli tükenme tehlikesinde olan yasa dışı yollarla yurda giriş yaptığı öğrenilen; 3 alpaka, 2 rakun, 2 sincap, 2 coati ekiplerin operasyonuyla ele geçirildi. Hayvanların saklandığı çiftlik evi drone ile görüntülendi.

İstanbul Kaçakçılık ve Doğa Koruma Milli Parklar ekipleri nesli tükenmekte olan hayvanların yasadışı şekilde yurda sokularak Silivri'de tutulduğu bilgisi üzerine harekete geçti.

Ekipler polis eşliğinde hayvanların saklandığı çiftliğe baskın düzenledi. Yaklaşık 30 dönümlük araziye kurulan tesiste yapılan aramalarda 3 alpaka, 2 rakun, 2 sincap, 2 coati ele geçirildi.

İlk ifadesinde insanların uzak yollardan alpaka, rakun, sincap ve coati türü hayvanları ziyaret için geldiğini söyleyen işletme sahibine 4915 sayılı Kara Avcılığı kanunu gereği cezai işlem uygulandı. Ekipler daha sonra hayvanları koruma altına almak üzere el koyarken baskının yapıldığı çiftlik drone ile havadan görüntülendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber