Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 01 Ekim 2014 - 14:13 Yorum: 0

Sille Şapeli Zaman Müzesi'ne "Süreklilik Ödülü"

Konya'nın Selçuklu ilçesindeki Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği'nin yarışmasında "Süreklilik Ödülü"ne layık görüldü

Sille Şapeli Zaman Müzesi'ne 'Süreklilik Ödülü'

KONYA (AA) - Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilerek müze haline dönüştürülen Sille Şapeli Zaman Müzesi, Tarihi Kentler Birliği'nce düzenlenen yarışmada "Süreklilik Ödülü" almaya hak kazandı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından, 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulama ile katıldığı "Tarihi Kentler Birliği, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması" düzenlendi.

Üye belediyeler arasında, kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmeyi amaçlayan yarışmada, ödül sahipleri; mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarında uzmanlardan oluşan danışma kurulu tarafından belirlendi.

Yarışmada Selçuklu Belediyesi, Sille Şapeli ve Zaman Müzesi ile "Süreklilik Ödülü"ne layık görüldü. 

Ödüllerin, 14 Kasım 2014 tarihinde Antalya'da yapılacak YAPEX Fuarında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine verileceği bildirildi.

Tarihi Kentler Birliği'nden yapılan açıklamada, Sille Şapeli hakkında şunlar kaydedildi:

"Konya merkezine 6 kilometre mesafedeki tarihi yerleşim yeri Sille’de, bir Müslüman mezarlığının içinde bulunan metruk haldeki kilisenin restore edilerek, insan-zaman-mekan ilişkisine dikkat çekecek şekilde 'Zaman Müzesi' olarak işlevlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu düşünceyle tefriş edilen ve konu ile ilgili obje ve yazılı eserlerin sergilendiği yapı, dinlerarası kültürün özel bir örneğidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber