Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

Silopi'de okullarda diş taraması

ŞIRNAK (AA) - Silopi'de, Sağlık Bakanlığı ve Silopi Devlet Hastanesi Başhekimliğince yürütülen proje kapmasında okullarda ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.İlçeye bağlı Yeniköy...

Silopi'de okullarda diş taraması

ŞIRNAK (AA) - Silopi'de, Sağlık Bakanlığı ve Silopi Devlet Hastanesi Başhekimliğince yürütülen proje kapmasında okullarda ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

İlçeye bağlı Yeniköy köyündeki Rauf Osman Karadeniz İlk ve Ortaokulunda ağız ve diş sağlığı eğitimi veren Silopi Devlet Hastanesi Müdürü Sait Yalgatekin, diş hekimi Turgay Şeker, diş teknikerleri Şivan Kaya ve Mustafa Kızıl, daha sonra öğrencileri diş taramasından geçirdi.

Diş hekimi Şeker, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve Silopi Devlet Hastanesinin ortaklaşa yürüttüğü kampanya çerçevesinde köy okullarında tarama yaptıklarını belirterek, "Öğrencilerimize oral hijyen eğitimi ve diş macunu kullanmasını öğretmeyi amaçladık. Umarım faydalı olmuşuzdur. Öğrencilerimizin ağız ve diş sağlığını yerinde gördük ve gerekli tedavilerini hastanelere gelmesi konusunda telkinlerde bulunduk" dedi.

Şeker, kampanyada 8 köy okulunda, 3 bin öğrencinin taramadan geçirildiğini sözlerine ekledi.

Tarama sonrası öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber