Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Temmuz 2014 - 14:13 Yorum: 0

Silopi'deki İhracat Teşhir Merkezi

Ortadoğu Ticaret Borsası Başkanı Çuhadar, Şırnak'ın Silopi ilçesinde kurulacak olan İhracat Teşhir Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu

Silopi'deki İhracat Teşhir Merkezi

ŞIRNAK (AA) - Ortadoğu Ticaret Borsası Başkanı Murat Çuhadar, Şırnak'ın Silopi ilçesinde kurulacak olan İhracat Teşhir Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Çuhadar, beraberinde Ortadoğu Ticaret Borsası yönetim kurulu üyeleri ve bazı iş adamlarıyla Habur Sınır Kapısı'nda kurulacak İhracat Teşhir Merkezi inşaatını gezdi.

Çuhadar, burada yaptığı açıklakada, merkezin sadece Silopi değil, Türkiye için önemli bir proje olduğunu söyledi.

Merkezin Türkiye'nin ihracat ve üretim vitrinini Silopi'ye kurma çalışmasıyla ilgili başlayan bir proje olduğunu vurgulayan Çuhadar, 4 yıldan beri Ortadoğu ülkeleri ile oluşturdukları saha çalışmaların ardından böylesi bir karar aldıklarını belirtti.

Merkezde bölgenin yerel güçlerini bir araya getirerek sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve iş dünyasının girişimcileriyle hareket ettikleri model bir çalışmayı gerçekleştireceklerini dile getiren Çuhadar, Şırnak ve Cizre ilçesinde bulunan, Silopi'de de kurulması planlanan organize sanayi bölgelerinin de merkez bünyesine girmesinin hedeflendiğini anlattı.

- Bin 500 kişiye istihdam

Silopi'nin bölgede değil, Türkiye genelindeki sınır kapılarının konuşlandırılmasında vitrine sahip tek yer haline geleceğine işaret eden Çuhadar, istihdama önemli bir katkı sunacak olan projede ortalama bin 500 kişinin çalışmasının hedeflendiğini söyledi.

Çuhadar, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bölgedeki fire verme olaylarını kapatıyoruz. Ortadoğu coğrafyasındaki ülkelerin Türkiye içinde yanlış tedarik boyutundaki uygulamaları önemli bir sorun teşkil ediyor. Nitelikli mal bulamama, Türk ürününün ciddi anlamda hasarlı bir şekilde Ortadoğu coğrafyasında yer almasını, kalitesiz ürünün oraya girmesini engelleyecek ve gerek fiyat gerek ürün çeşitliliği bakımından bir benzeri daha olmayan ihracat satış merkezi haline gelecektir. Bu merkez, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına da çok ciddi anlamda fayda sağlayacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber