Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ekim 2014 - 16:13 Yorum: 0

Simav Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

KÜTAHYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Simav Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi, eğitim ve öğretime başladı.Merkez Müdürü Tayyar Madak, gazetecilere yaptığı açıklamada,...

Simav Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

KÜTAHYA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Simav Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi, eğitim ve öğretime başladı.

Merkez Müdürü Tayyar Madak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ortaokulu bitirmiş ve 23 yaşından gün almamış hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilere yönelik hizmet vereceklerini söyledi.

Eğitime, 22 öğrenciyle başladıklarını belirten Madak, şöyle konuştu:

"Merkezimize Simav, Gediz, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinden de öğrenciler geliyor. Servis aracıyla evlerinden alınan öğrencilerimiz okulumuza gelerek eğitim ve öğretim görüyor. Öğle yemeklerini ise okulumuzda yiyor. Saat 14.40'da derslerin tamamlanmasının ardından öğrencilerimiz yine görevli personelimizin nezaretinde servis aracı ile evlerine teslim ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren okulumuzda amacımız engelli öğrencilere el becerisine dayalı meslek kazandırmak, onların da toplum içinde yer almalarını sağlamaktır. Okulumuzda, 4 yılın sonunda mesleki eğitimi başarıyla tamamlayanlar sertifika sahibi olmakta ve iş bulmada da devletin kendilerine ayırdığı kontenjanlardan yararlanmaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber