Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 22:38 Yorum: 0

Simav’da 14 asırlık Hisar Kalesi restore ettirildi

Kütahya'nın Simav ilçesindeki bin 400 yıllık Hisar Kalesi, belediye tarafından aslına uygun restore ettirildi.

Simav’da 14 asırlık Hisar Kalesi restore ettirildi

Kütahya'nın Simav ilçesindeki bin 400 yıllık Hisar Kalesi, belediye tarafından aslına uygun restore ettirildi.

Simav Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile, Bizans dönemine ait bin 400 yıllık Hisar Kalesi'ni tarihi dokuya ve aslına uygun restore ettirdi.Kalenin restorasyonunun yaklaşık 2 yıl sürdüğü belirtildi.

Hisar Kalesi'nin restorasyonu yanında sosyal tesislerin de bulunduğu açılış töreninde bir konuşma yapan Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, "536 bin TL maliyeti olan Hisar Kalesinin yapımına 130 bin TL katkıda bulunan Zafer Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum. Doğa ve termal turizmin yanında Simav'a kazandırılan Hisar Kalesinin görsellik açısından da çok önemli bir yeri oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İç ve dış turizm için halkımıza hayırlı olsun.Tarihi değerlerimizi korumaya ve yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Tarihi Hisar Kalesi'nin açılış törenine Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Sayit Bayramoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AK Parti Simav İlçe Başkanı Hüseyin Güner ile ilçe protokolü katıldı. (MEİ-EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber