Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 18:08 Yorum: 0

Simav'da eğitim alan kadın çiftçiler sertifka aldı

KÜTAHYA (AA) - Simav'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçi Eğitimi Projesi"...

Simav'da eğitim alan kadın çiftçiler sertifka aldı

KÜTAHYA (AA) - Simav'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçi Eğitimi Projesi" seminerine katılan 44 kadın çiftçi, sertifikalarını aldı.

Halk Eğitim Merkezi'ndeki törende konuşma yapan, Kaymakam Gökhan Gürbüzerol, eğitimin yaşı ve cinsiyetinin olmadığını ve yaşam boyu devam eden bir süreç olduğunu söyledi.

Bu kursta kadınların önemli bir eğitim sürecini tamamladığını belirten Gürbüzerol, "Aldığınız bu bilgiler mutlaka sizlerin hayatında kullanacağınız pratik bilgiler olacaktır. Aldığınız bu eğitimi hem çocuklarınıza hem de komşularınıza aktarabilirsiniz. Kadınlarımızın eğitimi bizim için çok önemli. Hatta erkeklerin eğitiminden bile daha önemli olarak görüyorum. Kadınlarımız toplumumuzun yarısını oluşturuyorlar. Biz sadece erkeklere önem verirsek diğer  yüzde 50'mizi ihmal etmiş oluruz. Onların da potansiyelinden üretime sağlayacağı katkılardan faydalanmamış oluruz" diye konuştu.

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş de ailenin temel direğinin kadın olduğunu söyledi.

Kadının, güçlenmesi gerektiğini ve bu yönde de bakanlıklarının projeler geliştirildiğini belirten Gümüş, şunları kaydetti:

"Köylerimizdeki kadınlarımız, belli imkanlardan biraz mahrum kaldılar. Şehirlerde yaşayan kadınlarımız her gün başka bir kurs hatta birden fazla kursa gitme imkanına sahipken köylerimizdeki kadınlarımız bu imkanlardan biraz daha geri kalmıştı. Bakanlık olarak köylerimizdeki kadınlarımızın bu konuda mahrum kalmamaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile 2012 yılında bir protokol imzalandı.  Bu ilk olarak 5 ilde uygulandı. Başarılı sonuçları alınınca 81 ilde uygulanan bir proje oldu."

Konuşmaların ardından, çiftçilik eğitimi alan 44 kadın sertifikalarını aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber