Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2017 - 11:53 Yorum: 0

Simav’ın hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kütahya'nın Simav ilçesinden 2017 yılı hac mevsiminde, 123 hacı adayının hacca gitme hakkı kazandığı bildirildi.

Simav’ın hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Kütahya'nın Simav ilçesinden 2017 yılı hac mevsiminde, 123 hacı adayının hacca gitme hakkı kazandığı bildirildi. Kutsal topraklara Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile gidecek olan 75 hacı adayı Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören ile uğurlandı. Yatsı namazı sonrasında yapılan uğurlama töreni öncesinde konuşan Simav İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz, Simav'dan 123 hacı adayının kutsal topraklara gitme hakkı kazandığını, 87 hacı adayının Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile, 36 hacı adayının işe özel şirketlerle kutsal topraklara gideceğini belirtti. Yavuz " Hiç şüphesiz her Müslüman günde beş vakit namaz kılarken yöneldiği, bir fotoğrafını gördüğünde duygulandığı o Kabe-i Muazzama'ya varmak, oraları dünya gözüyle görmek ve Rabbimizin emretmiş olduğu hac farizasını yerine getirmek ister. Hacı adaylarını uğurlamak üzere burada toplanmamız, Kabe-i Muazzama'ya, Ravza-i Mutahhara'ya olan gönlümüzdeki engin sevginin bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

Simav Müftülüğü'nde görevli hafızların Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve kasidelerle, Simav İlçe Müftüsü İbrahim Yavuz'un yaptığı duanın ardından Simav'ın hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı. Duygulu ve mutlu anların yaşandığı uğurlama töreni için Cumhuriyet meydanına gelen yüzlerce vatandaş gözyaşlarıyla sevinci aynı anda yaşadı. (MEİ-EFE)

Simav’ın hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Simav’ın hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber