Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Simülasyonla sağlık eğitimi verildi

NEÜ ve Konya Sağlık Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenen "Temel ve İleri Yaşam Desteği Medikal Simülasyon Eğitimi" programında doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına simülasyonda hazırlanan canlandırma ile göğüs ağrısı şikayetiyle gelen bir hastaya müdah

Simülasyonla sağlık eğitimi verildi

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Sağlık Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenen "Temel ve İleri Yaşam Desteği Medikal Simülasyon Eğitimi" programında doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına simülasyonda hazırlanan canlandırma ile göğüs ağrısı şikayetiyle gelen bir hastaya müdahale yöntemi anlatıldı.

Konya Simülasyon Merkezinde düzenlenen eğitim programına, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Meram Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, öğretim üyeleri, doktorlar, hemşireler ve sağlık personeli katıldı.

Üniversitenin sağlık birimlerinden 6 kişilik bir ekip, simülasyon senaryosu kapsamında göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen bir hasta maketi üzerinden canlandırmayla müdahale tekniklerini anlattı.

Rektör Şeker, programda yaptığı konuşmada, simülasyon eğitiminin önemine dikkat çekerek, personele verilen eğitimlerin pratik hayata büyük katkısının olduğunu vurguladı. Simülasyon Merkezinde düzenlenen eğitimlerde ekiplerin geçmiş deneyimlerini daha iyi bir şekilde aktarma fırsatı bulduğunu dile getiren Şeker, İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan işbirliğinin diğer bütün kurumlara örnek olmasını diledi.

Simülasyon eğitimi ekibinden Dr. Sema Soysal da eğitimin önemine işaret ederek, "Kursta medikal simülasyon eğitimi konusunda deneyimli eğitmenler, eğitmen, hasta ve diğer rollerde görev alıyorlar. Temel olarak senaryolarımızda da manken ve canlı modelleri kullanıyoruz. Örneğin mankenleri önceden kursa gelen arkadaşlarımıza tanıtıyoruz" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber